Čtvrtá etapa byla typicky baskická. Celý den pršelo a v náročném terénu se rozhodovalo v posledním kopci před sjezdem do cílového města. Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) a Michal Kwiatkowski (Sky) po včerejším pádu závod vzdali a favoritem etapy tak byl opět Němec Maximilian Schachmann (BORA - hansgrohe).

Favorité čekali až poslední dvojité stoupání Zaratamo. Před ním došlo k pádu, do kterého se zapletli Alexej Lucenko (Astana), Pello Bilbao (Astana) a jezdci Deceuninck - Quick-Step. Tempo do stoupání rozjeli jezdci týmu Mitchleton - Scott a 3,5 kilometru před cílem zaútočil Adam Yates (Mitchelton - Scott). Udrželi se ho jen Maximilian Schachmann, Tadej Pogačar (UAE Emirates) a Jakob Fuglsang (Astana). 

Ve sjezdu byl aktivní především Pogačar a také rozjel z první pozice spurt a nevedl si vůbec špatně, Schachmann ho předjel až těsně před páskou. Fuglsang a Yates ztratili jednu vteřinu. Ostatní favorité, včetně doposud průběžně druhého Iona Izagirreho (Astana) ztratili devět sekund.  

Schachmann si před posledními dvěma etapami zásadně pomohl v celkovém pořadí. Před svým týmovým kolegou Patrickem Konradem (BORA - hansgrohe) má náskok 51 sekundy, třetí Izagirre ztrácí 52 sekundy. Daniel Martínez (EF Education First) ztrácí 1:07 a pátý Daniel Martin (UAE Emirates) 1:08. 

Foto Bettini