Závod měřil bez tří 200 kilometrů. Jel se na okruhu s centrem v Gilze.

Na startu bylo 25 týmů. Z toho 16 kontinentálních, zbytek domácí klubové. Nechyběl žádný nizozemský kontinentální, jelikož šlo o další ze série Holland Cupu. Vedle 75 domácích cyklistů tu bylo ale i 15 Britů, 14 Němců, 11 Australanů, 9 Belgičanů atd.

V Nizozemsku nespočívá obtížnost trasy v nastoupaných metrech. Těch bylo pouhých 189. Hlavní roli tu hraje délka závodu, úzké cesty, spousta retardérů a ostrůvků, ne vždy asfaltový povrch a pak počasí. Zatímco jinde v Evropě se cyklisté potýkali s vlnou tropických veder, při Midden-Brabant Poort Omloop tentokrát pršelo. 

O vítězství se utkala necelá třicítka závodníků. Nejúspěšnější byl lotyšský cyklista nizozemského ABLOC Martinš Pluto. 24letý závodník, který pátým rokem jezdí v tomto nizozemském kontinentálnícm týmu. A v jeho případě jde o premiérové vítězství v závodech z kalendáře UCI.

První skupina se vytvořila kolem 120. km poté, co došlo k jednomu z mnoha pádů. V cíli měla náskok na další velkou skupinu téměř 5 minut.

V ní dojeli ze sparťanů na 46. místě Jan Ryba a o dvě příčky za ním Pavel Kelemen. Richard Habermann dokončil v poslední skupině se ztrátou téměř 6,5 minuty. Josef Otta a Ronald Ligtenberg závod nedokončili. Nizozemec proto, že se ocitl v nezaviněném pádu přes zpomalovací ostrůvek a zlomil si zápěstí. Takže s několika dalšími závodníky skončil v nemocnici.

Nyní se sparťané chystají na na Mistrovství ČR a SR v Mladé Vožici.

Uprostřed lze rozeznat ve sparťanských rudo-žlutých kraťasech vousatého Jana Rybu.