A svým hvězdným obsazením startovního pole může směle konkurovat prestižním etapovým kolegům.

Na Kypr se sjíždí přední cyklisté světa, kteří závod pojímají jako velmi kvalitní přípravu před blížícím se Cape Epic, důležitou olympijskou sezónou i jako příležitost získat důležité body do olympijského rankingu.

Na Kypr se sjíždí i český tým, včetně všech hvězd. V kategorii žen budeme držet palce Jitce Čábelické (GAPP System - Cabtech), která tvoří silnou dvojici společně se slovinskou reprezentantkou Tanjou Zakelj.

V reprezentačních dresech se postaví na start dvojice Karla Štěpánová a Jana Czeczinkarová. Obě dámy mají za sebou velmi náročnou zimní přípravu, těší se na závod a jsou ve velmi dobré kondici i pohodě.

Maratonský vicemistr světa Kristian Hynek (Future Cycling Northwave) startuje společně se svým týmovým parťákem, překvapením loňské maratonské sezóny Martinem Stoškem a jejich ambice i možnosti jsou přinejmenším pódiové. Podobně kvalitní a silnou dvojici tvoří i reprezentační duo, Jaroslav Kulhavý a Jan Vastl, který na poslední chvíli nahrazuje zraněného Jana Škarnitzla a musíme konstatovat, že plnohodnotně. „Vastlík“ předvedl nedávno na závodech v Řecku vynikající formu a připravenost.

Jan Vastl

Česká jednička Ondřej Cink pojede se svým týmovým kolegou Bartolomiejem Wawakem (Kross Racing). Další český tým Ethic Sport, který se specializuje především na maratony, budou na Kypru reprezentovat Marek Rauchfuss s Janem Rajchartem.

Čtyřdenní formát závodů zahajuje ve čtvrtek 27. 2. téměř dvacetikilometrový prolog na zcela nové trati, na které dnes trénovali Kristian Hynek, Martin Stošek i Jan Vastl. Následovat budou dvě etapy dlouhé 59,5 km a 63,5 km a závěrečné olympijské cross country na tradičním okruhu Mantra tou Kampiou.

Pořadí dvojic bude určovat součet časů obou jezdců.

Ze závodu vám budeme přinášet pravidelné zpravodajství, sledujte a fanděte našim reprezentantům!