Sunweb ve středu oznámil hned tři změny. Předčasně odchází Edward Theuns. Belgičan strávil v nizozemském týmu s německou licencí jen jednu sezónu, ačkoliv měl smlouvu na dvě. Podle tiskové zprávy se Theuns i Sunweb dohodli na předčasném ukončení smlouvy, kvůli odlišným přístupům k cyklistice. Těžko si pod tím něco představit, ale Sunweb často ukončuje smlouvy se svými závodníky předčasně. Takto to udělal i s Warrenem Barguilem, Marcelem Kittelem, Zicem Waeytensem a dalšími. 

„Byl to pro mě těžký rok, psychicky i fyzicky kvůli pádům a různé smůle. Snažil jsem se do týmu adaptovat, ale nefungovalo to. Máme odlišné představy a proto jsme se rozhodli ukončit smlouvu. Těším se na novou kapitolu kariéry," řekl Theuns. 

Zatím ale není jasné, kde bude příští rok jezdit. Loni závodil za Trek - Segafredo, možný je také sestup do profesionálního kontinentálního týmu. 

Sunweb ale nezahálí a získal hned dvě nové posily. Především přichází zkušený Jan Bakelants. Belgický univerzál je velmi dobrý v etapových závodech, ale i v kopcovitých klasikách. Jeho úkolem v Sunwebu bude pomáhat Tomu Dumoulinovi na třítýdenních závodech. Dumoulin se příští rok pravděpodobně zaměří na Tour de France, kde Bakelants v roce 2013 vyhrál etapu a jel i ve žlutém dresu. Odchází z francouzského týmu AG2R La Mondiale, kde strávil čtyři roky. 

Druhou posilou je neznámý Asbjørn Kragh Andersen. Ve 26 letech nemá za sebou žádné významné výsledky, vyhrál dva závody, ale poslední dva roky straávil v kontinentálním týmu Virtu/WAOO. Především je to starší bratr Sørena Kragha Andersena, vítěze Paříž - Tours. Søren je pro Sunweb velmi důležitý, je lídrem na klasiky a očekávají se od něj velké výsledky. Angažmá bratra ho v Sunwebu může udržet déle, i když bude mít nabídky z jiných celků. Především kvůli tomu Sunweb Asbjørna podepsal.   

Ze Sunwebu odešlo sedm cyklistů (Laurens Ten Dam, Simon Geschke, Eward Theuns, Mike Teunissen, Phil Bauhaus, Tom Stamsnijder a Lennard Hofstede) a nahradí je devítka závodníků, kromě Kragha Andersena a Bakelantse přijdou Nicolas Roche (BMC), Robert Power (Mitchelton-Scott), Casper Pedersen (Aqua Blue Sport), Cees Bol (SEG) a z kontinentálního development týmu Sunwebu postoupí Marc Hirschi, Joris Nieuwenhuis a Max Kanter.


UAE Emirates omládne

Na mládí se zaměřil tým UAE Emirates. Talentovaný italský časovkář a stíhač Filippo Ganna odchází do Sky a proto se v UAE rozhodli získat hned několik nových talentovaných závodníků. Za výběrem talentů stojí Matxin Fernandez, vyhlášený lovec talentů, bývalý skaut týmu Quick-Step Floors a současný sportovní ředitel v UAE Emirates.

Posledními posilami jsou Ivo a Rui Oliveirovi. Portugalští bratři strávili dva roky v Hagens Berman Axeon. Oba jsou především tempaři, výborní časovkáři a také dráhaři a jsou považováni za jedny z nejtalentovanějších cyklistů.

     

V UAE Emirates posilují i do hromadných dojezdů. Spekuluje se o příchodu Fernanda Gavirii, ale zatím nejsou známy žádné novinky. Přesto jeden kolumbijský sprinter určitě přijde, z týmu Manzana Postobon přestupuje Juan Sebastián Molano. Brzo čtyřiadvacetiletý závodník letos vyhrál šest závodů, ale kromě Panamerických her to bylo jen v Číně. Pokud by Gaviria nakonec přišel, Molano by pravděpodobně plnil úlohu rozjížděče spurtů.  

Kolumbijští závodníci jsou poslední roky v módě a do UAE Emirates přijdou kromě Molana také dva vrchaři, zkušený Sergio Henao (Sky) a mladý Cristian Camilo Muñoz (Coldeportes). Henao strvil celou profesionální kariéru ve Sky, ale v UAE bude mít více volnosti a možnosti. Bude lídrem na těžké etapové závody, především týdenní, na Grand Tour by měl pomáhat. Už dříve tým oznámil příchod mladých závodníků Tadeje Pogačara a Toma Bohliho. 

Foto Sunweb, Sirotti