Na okruhu dlouhém 19,72 km se startem a cílem v Mladé Vožici se pojede závod prestižního ŠKODA CUPu poprvé a organizátoři tvrdí, že jezdce dokonale náročná trať prověří. Muži Elite a U23 vyrazí do osmiokruhového závodu ve 13:45 a čeká na ně tedy celkem 157,72 km.

Start i cíl je u zámku v Mladé Vožici. Připravili jsme těžkou a náročnou trasu, v každém kole čeká na jezdce převýšení 293 metrů, ale nastoupají v něm 550 metrů, což celkově za závod znamená 4400 metrů. Hned za Vožicí je šestikilometrové stoupání,“ říká ředitel závodu Petr Balogh a upozorňuje na sjezd z Františkova kde jsou dvě 180 stupňoví zatáčky. „Jsme moc rádi, že představíme účastníkům Jižní Čechy jinak než je znají. Je to nové cyklistické prostředí a krásný kraj Mladovožicko,“ dodal Balogh.

Favority budou tradičně jezdci nejlepší české stáje Elkov Kasper, kteří přijedou v nejsilnější sestavě, ale mezi přihlášenými závodníky jsou i cyklisté z Polska, Slovenska, Rakouska, Německa, Maďarska a Kanady. Zelený trikot pro nejlepšího závodníka seriálu obleče Michale Kukrle (Elkov Kasper), červený pro nejlepšího jezdce kategorie U23 a bude mít Vojtěch Kmínek z Favoritu Brno a bílý pro nejlepšího nováčka Matěj Stránský z Brilon Racing Team.

Již předtím ale čeká premiéru Techniserv CUP, český pohár pro mládež a ženy. V 8:30 vyrazí na tři okruhy kadeti, o deset minut později na dva okruhy kadetky. Junioři, které čeká pět kol, startují v 10:40 a v 10:47 odstartují ke čtyřem okruhům ženy a juniorky.

To však již bude mít většina cyklistů v nohách sobotní Carla Kriterijní ligu - Táborské okruhy s následující m programem.

  • 10:45 kadetky (18 okruhů, každý třetí okruh bodovací)
  • 11:20 kadeti (30 okruhů, každý třetí okruh bodovací)
  • 12:10 ženy, juniorky (30 okruhů, každý třetí okruh bodovací)
  • 14:00 junioři (40 okruhů, každý pátý okruh bodovací)
  • 15:00 muži – open závod (50 okruhů, každý pátý okruh bodovací)

Závody se pochopitelně konají za přísných hygienických opatření, tedy bez přítomnosti diváků.