Než do Německa odjížděli, říkal jsem Štěpánovi, že by bylo dobré napodobit trenéra, protože jsem tento závod jako junior dvakrát vyhrál, řekl s úsměvem šéftrenér Favoritu František Trkal. „Nakonec se toho zhostil velmi dobře. Skončil čtvrtý v jeho silné časovce, kde ztratil na vítěze jen osm vteřin, čtvrtý pak skončil v poslední etapě a i celkově. V konkurenci, jaká se tam sešla, je to výborný výsledek. Je vidět, že cesta k prvnímu vrcholu sezóny, kterým pro něj bude Závod míru juniorů, je správná,“ dodal šéftrenér.

Další mladí závodníci Favoritu startovali v sobotu na dalším Českém poháru mládeže, časovce na 15 km v Jevíčku. Mezi kadety byl Kristián Vavro šestý a prvoročák Filip Richter 18., v závodě juniorů skončil Dan Vysočan sedmý, Matyáš Muroň osmý a Filip Kulha desátý. „Mám radost hlavně z Matyáše, který měl vloni řadu problémů a teď se pomalu vrací. Potvrdil, že je velmi dobrý časovkář,“ uvedl František Trkal.

Muži jeli v neděli závod Rakouského poháru ve Welsu na 171 km. Nejlepším z Favoritu byl Vojtěch Kmínek na 17. místě v konkurenci 167 startujících. „Odjel velice dobrý závod a potvrdil solidní formu,“ pochválil svého svěřence šéftrenér Favoritu.