Bývalý světový šampion v cyklokrosu udělal v roce 2019 velký krok kupředu, když si na Tour de France dojel pro vítězství v etapě a žlutý trikot a vyhrál další čtyři závody. Zařadil se mezi klíčové jezdce týmu Jumbo - Visma nejen pro jednorázové klasiky, ale také pro Tour de France. Jenže už loni začaly jeho zdravotní problémy, kvůli kterým přišel o start na Tour de France absolvoval jen 15 závodních dní. Bez vítězství a bez úspěchu.

Letos už to mělo být jiné. Teunissen měl být nejdůležitějším pomocníkem Wouta van Aerta na jarních jednorázovkách a měl se vrátit do nejužšího výběru týmu Jumbo - Visma pro velké závody. Vše bohužel komplikuje nové zranění, které si způsobil při pádu na soustředění na Tenerife. Osmadvacetiletý Nizozemec najel v sobotu ve sjezdu na kámen a následkem toho tvrdě upadl. První pomoc mu byla poskytnuta v nemocnici na Tenerife, v neděli nešťastný závodník odletěl do Nizozemska. Tam z dalšího vyšetřování vyplynulo, že je nutná delší léčba, což znamená, že celá jarní sezóna je v ohrožení.

"Nejdřív jsem doufal, že to není tak zlé, ale je to hodně špatné. Chtěl jsem letošní sezónu začít dobře, zejména, když ta loňská byla úplně pokažená kvůli zranění. Ale jak to vypadá, musím si svůj kalich hořkosti vypít do dna. Místo toho, abych udělal krok kupředu na týmovém soustředění, udělal jsem dva kroky zpět. Udělám vše prot, abych se vrátil na kolo co nejdřív," říká zcela demotivovaný Teunissen.

"Prostě je to tak," přidává se Grischa Niermann, sportovní ředitel Jumbo - Visma. "Především je to velké zklamání pro Mikea. Pro náš tým je to také špatná zpráva, protože není žádným tajemstvím, že chceme na klasikách uspět. Mike je velmi silný, ale naštěstí máme další dobré závodníky, kteří ho mohou nahradit. Všichni naši pomocní klasikáři poskočí v naší hierarchii o stupeň výš a jsme si jisti, že se jim bude dařit." 

Teunissen své zklamání nijak neskrývá a na smůlu si postěžoval i na sociálních sítích. "Považuji se za optimistu a dobrého technika, ale v posledních dnech o tom pochybuji. Loni to bylo těžké, ale teď čelím dalšímu problému. Moji týmoví kolegové viděli, co se stalo a říkají, že to byla velká smůla. Najel jsem na špatně viditelný kámen a spadl jsem. Budu potřebovat někoilk týdnů na zotavení a doufám, že najdu sílu opět bojovat."