Druhá etapa se už odehrála v horách, takže bylo málo pravděpodobné, že by Caleb Ewan (Lotto-Soudal) udržel vedoucí postavení.

50 km před cílem jela na špici šestice s náskokem 30 sekund na hlavní pole. V úniku měliy zástupce týmy EF Education (Rutsch), AG2R Citroën (Calmejane), Groupama-FDJ (Askey) a dva muže tu měl domácí kontinentální tým Nice Métropole.

Stíhací skupinu pilotovaly týmy Lotto-Soudal a Groupama-FDJ a díky jejich tempu vzal únik 45 km před cílem za své a na čele jela už jen zhruba padesátka závodníků, v níž aktivně pracoval na špici muž ve žlutém.

Rozhodnutí mělo padnout v posledním víc jak 7 km dlouhém kopci, jehož vrchol byl od cíle už jen 6 km. Na jeho úpatí skončila práce Caleba Ewana, který tu vracel týmu to, co pro něj tým dělá v hromadných závěrech.

Brzo po zahájení výstupu zaútočil Nairo Quintana (Arkéa-Samsic), kterého si dokázal dojet Guillaume Martin (Cofidis), ale neuvisel mu. Naopak na Martina se dotáhl Tim Wellens (Lotto-Soudal).

Quintana potřebuje dojezd na kopci. A jelikož tady to naplněno nebylo, skvěle jedoucí Tim Wellens si ho dokázal po absolvování kopce 3 km před cílem sólově dojet. A pak už bylo dost jasné, kdože má větší šance na vítězství v etapě.

Tim Wellens tedy po etapě převzal žlutý dres od svého týmového kolegy. S Quintanou mají před zítřejší poslední etapou, která je opět velmi kopcovitá, ale cíl je na konci několikakilometrového sjezdu, shodný čas.