Pět okruhů se startem a cílem v městě Kozienice, celkem 165 km. Do etapy nenastoupili mj. vítěz dvou etap Oded Kogut (Israel) a Richard Holec (Tufo-Pardus Prostějov), který během předešlých tří etap byl čtyřikrát na zemi. Dnes mokro a v závěru i déšť.

Jako ve všech třech předešlých případech se šlo do souboje sprinterů. Na dvoustovce spadnul Martinš Pluto z týmu ABLOC, a ovlivnil tím významně konečné výsledky. Lídrovi Boguslawskému přitom spadnul řetěz a do souboje o prvenství tentokrát nezasáhl. Tomáš Bárta se musel vyhýbat, ztratil rychlost i pozici a bylo po šanci.

Paradoxně vyhrál jiný borec nizozemského ABLOC Jasper Rasch, čímž se posunul na konečné 2. místo za vítězného Marceli Boguslawského (HRE Mazowsze). Třetí místo připadlo Adamu Banaszekovi ze stejného týmu. Koneckonců tihle borci jeli doma a bylo potřeba předvést to nejlepší, co v nich je. 

"Kluci měli závod pod kontrolou, hlídali všechno, co by nás mohlo ohrozit, a podle plánu přivezli Tomáše do spurtu na dobré pozici. Co se stalo pak, to už se nedalo ovlivnit," řek po závodě Petr Kaltofen, sportovní ředitel ATT Investments.

Z Tufo-Pardus Prostějov dojel nejlépe Ondřej Petr na 55. místě a byl nejlepší i v konečné klasifikaci, kde mu patří 52. pozice se ztrátou 25 vteřin na vítěze.

Tomáš Bárta obsadil konečné 6. místo. Za tohle umístění a 2. místo v první etapě rozšířil týmovou i osobní sbírku UCI bodů o dalších 13.

K aktivům českých týmů i jednotlivců lze počítat také 3. místo Tomáš Bárty v bodovací soutěži, 4. místo Tomáše Kopeckého (ABLOC) v soutěži mladých jezdců i 8. místo ATT Investments v soutěži týmů, přičemž prvních 14 mělo totožný čas a pořadí se určilo podle součtu pořadí prvních tří v každé z etap.