153 km dlouhý závod byl po dlouhé přípravě v teple startem poměrně příjemným, byť těžkým. Jel se nejdříve okruh 6 x 21,3 km a následně 4 x 6 km v Leondingu. Naši jezdci byli v únicích, závodili hodně aktivně, na 70. km se peloton sjel, následně odjela skupinka bez naší účasti. I přední rakouské týmy pak pracovali na dostižení úniku, což se povedlo na 115. km, ovšem následovalo opět rozdělení do více menších skupinek.

„V první skupině jsme měli Vojtu Řepu a Adama Foltána. V závěru na městských okruzích se začala dělit i ta přední skupina, Vojta s Adamem odpadli v posledním kole,“ shrnul sportovní ředitel René Andrle.

Prvním z našich v cíli byl nakonec Vojta Řepa se ztrátou 3:41:05 min.

Pro 4 závodníky byl závod premiérou v kategorii ELITE. „Přišli noví motivovaní závodníci, bylo vidět, že chtějí pracovat. Já jsem s vystoupením týmu maximálně spokojen. Pro Adama Foltána i Mateje Blaška je to i rozjezd na světový pohár. Oba patřili mezi nejlepší juniory světa a přechod do nové kategorie jim evidentně problém nečinil. Není ale samozřejmě jednoduché při přechodu do ELITE zvládat závod takticky, to je o zkušenostech. Zároveň oba ty světové poháry budou nyní na kostkách, takže to je také velká zkouška,“ řekl René Andrle k úvodu sezóny

Příští štací týmu bude 31. 3. první závod českého poháru ve Velké Bíteši.

TOP 3:

  1. Vojtěch Řepa
  2. Adam Foltán
  3. Matej Blaško