Pořadatelé Tour de France si s výběrem týmů nemuseli lámat hlavu, protože belgický celek Lotto Dstny a Israel-Premier Tech měli účast zajištěnou podle pravidel Mezinárodní cyklistické unie, kdy první dva týmy z loňského světového žebříčku musejí být pozvány. Takže pořadatelé mohli vybírat jen dva týmy a pořadatelé bývají v tomto výběru konzervativní a opět dají šanci francouzskému týmu TotalEnergies a norské sestavě Uno-X Mobility.  

Ani jeden z těchto týmů loni na Tour neudělal žádnou díru do světa, pro Nory to byla velká premiéra a za zmínku stojí dvě třetí místa v etapách, jinak si většinou nezkušení jezdci Uno-X zvykali na náročnost Tour. Jezdci TotalEnergies byli o něco aktivnější, zejména Mathieu Burgaudeau byl dvakrát blízko vítězství, ale nakonec to nevyšlo ani jemu. 

1093097764.jpg

Pořadatelé však nemuseli moc přemýšlet nad jinými sestavami, žádný další francouzský tým v druhé divizi není a švýcarské týmy Q36.5 a Tudor si nejdřív vyzkouší na menších závodech. Tudor se nejprestižnějšího jarního etapového závodu zúčastní poprvé a šanci zde debutovat bude mít také český cyklista Petr Kelemen. Kromě Tudoru byli automaticky vybrané také týmy Lotto Dstny a Israel-Premier Tech a na divokou kartu pojede TotalEnergies.

Na Uno-X se na Paříž-Nice nedostalo, ale vynahradí si to na Critérium du Dauphiné. Zde se představí opět také Lotto a Israel a poprvé Q36.5. Ambiciózní tým vedený Douglasem Ryderem (bývalý šéf jihoafrického celku Qhubeka) má určitě v plánu se už brzo dostat na nějakou Grand Tour a ta francouzská je logicky nejlákavější. Pozvánka na Dauphiné je v tomto ohledu nepochybně dobré znamení.  

 

Tour de France ProTeams: 

Lotto Dstny (Belgie)

Israel-Premier Tech (Izrael)

TotalEnergies (Francie)

Uno-X Mobility (Norsko)

 

Paříž-Nice ProTeams: 

Lotto Dstny (Belgie)

Israel-Premier Tech (Izrael)

TotalEnergies (Francie)

Tudor (Švýcarsko)

 

Criérium du Dauphiné Pro Teams: 

Lotto Dstny (Belgie)

Israel-Premier Tech (Izrael)

Q36.5 (Švýcarsko)

Uno-X Mobility (Norsko)