Etapa začínala v 200 metrech nadmořské výšky a po 155 km končila ve 1233 metrech. Obsahovala dvě náročná stoupání, přičemž to druhé bylo cílové a měřilo 10,6 km s průměrným sklonem 6,6 %.

Odjela poměrně silná skupina, v níž měly dvojnásobné zastoupení polské Mazowsze (Alan Banaszek, Kaczmarek) a Voster (Paterski, Cieslik) a s nimi tu byl Wolf z Bike Aid. Za nimi jela skupina, kde to brzdili další cyklisté Mazowsze a teprve ve třetí se snažili eliminovat nepříznivý vývoj cyklisté italského Androni - Giocattoli se svými výbornými vrchaři Sepúlvedou, Muňozem a Bisoltim.

Jakmile se silnice delší dobu zvedla k nebi, osamostatnili se na čele Paterski s Kaczmarkem. Stíhací skupina se začala drobit. Směrem k uprchlíkům se vydal sólově Muňoz z Androni. Danielu Cristovi (Rumunsko) ve žlutém bylo jasné, že dnes nemůže konkurovat ve wattech na kilogram váhy, ale přesto se snažil.

Dlouhý kopec nakonec všechno překopal. V závěru jela na čele pětice Rekita (Voster), Kaczmarek, Muňoz, Sepúlveda a Rumun Tvetcov z Wildlife. Jenže taktizování a mírnější sklon stoupání v posledních kilometrech umožnil dojet do čelní skupiny i těžkému sprinterovi Wolfovi s Rebellinem, jemuž bylo 9. srpna 50 let.

A Wolf dokonce zkusil rozjet spurt do kopce. Vyprovokoval tím Rekitu, ale toho si dojel Muňoz a na něj už nikdo neměl. S ohledem na jeho výkon v prologu ale nejde do čela průběžné klasifikace. Tato pozice patří po etapě 32letému Sergeji Tvetcovovi, který téměř každý rok mění tým a v minulosti jezdil dva roky i v Androni.

Z českých cyklistů dokončil nejlépe Jan Stöhr na 21. místě se ztrátou 3:12. Stejná pozice mu patří i před zítřejší etapou. Ostatní dnes přičetli odstup 14 a více minut.