Prolog měl netradiční podobu. Startovaly v něm tříčlenné týmy, takže každý celek postavil dvě družstva. Elkov Kasper se rozdělil na skupiny ve složení Bárta, Otruba, Adam Ťoupalík a Neuman, Kelemen, Jakub Ťoupalík.

Trasa prologu měřila 4,3 km, jela se na předměstí Mulhouse a byl zcela rovinatá. Okruh, na kterém bylo několik ostrých zatáček, proletěla nejrychleji trojice z týmu Jumbo Visma DT v čase 5:03. 

Prvně jmenovaná trojice Elkov Kasper nakonec neztratila na vítěze ani vteřinu a s nizozemským týmem prohrála pouze o desetiny, takže v průběžné klasifikaci mají stejný čas. Jakub Otruba si oblékl dres pro nejlepšího vrchaře. 

O jedinou vteřinu za vítězným týmem dokončil na 5. místě Pavel Bittner s Casperem Van Udenem a Enzo Leijnsem v trojice DT DSM. 13. se ztrátou 6 vteřin dojela trojice Alpecin-Fenix ve složení Samuel Gaze, Guillaume Van Keirsbulck a Lubomír Petruš. Druhá trojice Elkov Kasper tratila na 24. místě 10 vteřin.

Ve čtvrtek závod pokračuje klasikářskou etapou na 163 km z Colmaru do Altkirchu, v jejímž průběhu peloton čekají první tři vrchařské prémie.