Několik zvláštních rozhodnutí udělalo vedení týmu Bora-Hansgrohe před startem Giro d'Italia. Protože celá sezóna směřuje především k Tour de France, kde bude jediným lídrem Primož Roglič, italská Grand Tour měla být příležitostí pro ostatní ambiciózní závodníky německého týmu. Start měl přislíbený Emanuel Buchmann, ale nakonec ve výběru chybí. A postěžoval si na Instagramu: "Nedokážu popsat své zklamání a frustraci z toho, že jsem nebyl nominován na letošní Giro d'Italia. Celý rok směřoval k Giru a tým Bora-Hansgrohe mi dokonce slíbil roli jednoho z lídrů na celkové pořadí. Trénink proběhl dobře, i forma je dobrá. Poslední tři týdny jsem chtěl strávit finální přípravou na Teide, ale 16 dní před startem mi zavolali, že nebudu v sestavě."

Jeho letošní výsledky však nenasvědčovali tomu, že by měl být jedním z lídrů. Buchmannovi letos končí smlouva a bylo by překvapivé, kdyby po tomto veřejném postěžování si dostal novou. Od příštího roku už asi dvojnásobného německého mistra uvidíme v jiném dresu.

1152189185.jpg 

Tým Bora-Hansgrohe sáhl po jiných závodních, ve výběru jsou Dani Martínez, Florian Lipowitz, Danny van Poppel, Giovanni Aleotti, Jonas Koch, Ryan Mullen, Max Schachmann a Patrick Gamper. Trojice Koch-Mullen-Van Poppel vypadá jako téměř perfektní sprinterský vlak pro špičkového sprintera, jenže Sam Welsford nominován nebyl. Na uplynulém závodě Okolo Turecka se mu vůbec nedařilo a nebyl na třítýdenní závod připravený, to však znamená, že do hromadných dojezdů se bude pouštět Van Poppel.

Lídry do hor budou Martínez a mladý Lipowitz, který zazářil třetím místem na Okolo Romandie. Loňský vítěz Czech Tour na Grand Tour debutuje a bylo celkem překvapivé, kdyby jel hned na celkový výsledek v první desítce. O nějakou etapu by se však pokusit mohl, jeho forma je totiž skvělá. 

1154340376.jpg

Kolumbijec Martínez je mnohem zkušenější a před dvěma lety už skončil pátý v celkovém pořadí, jenže od té doby se k tomuto výsledků ani nepřiblížil. Letošní sezónu začal výborně, ovšem od březnového etapáku Tirreno-Adriatico nezávodil a není vůbec jasné, zda je připraven jet o celkové pořadí, nebo zkusí jen etapy. Mezi velké favority rozhodně nepatří, může jen překvapit. 

Jezdci Bory by se měli často objevovat v dlouhých únicích, především Schachmann by mohl být hodně nebezpečný, před šesti lety už jednu etapu na Giru z dlouhého úniku vyhrál. 

Bora-Hansgrohe pro Giro d'Italia: 

Dani Martínez

Florian Lipowitz

Danny van Poppel

Max Schachmann

Jonas Koch

Ryan Mullen

Patrick Gamper

Giovanni Aleotti