Co se změní proti minulému roku? 

Začnu tím, co se nezmění. Naším hlavním partnerem jak v týmu, tak pro závod, zůstává firma KM TRADING CZ. Kluci nás podporují už nějaký ten rok a nikdy dost nedokážeme poděkovat za to, co pro nás dělají. 

A teď, co se mění. Tak především je to trasa závodu, již teď mohu prozradit, že tu původní nám úřady nedovolily z důvodu opravy železničního mostu. Dlouho jsme přemýšleli, jak situaci vyřešit a nakonec padlo rozhodnutí startovat na druhou stranu, projet Rumburkem, dále pokračovat na Šluknov, přejet do Království a vrátit se zpět do Jiříkova. Vzhledem k charakteru silnice nebylo možné uzavřít okruh jednosměrně. Nakonec zvítězila dohoda s policií, že k ochraně závodníků bude sloužit plovoucí uzávěra, tak jak to známe třeba ze závodu Velká Bíteš – Brno – Velká Bíteš. Ve hře byl i závod za plného provozu, ale to jsme nechtěli. Další změna je přesun z neděle na sobotu, to je z důvodu organizačního. 

Na co se máme těšit? 

Tak především na špičkové amatérské cyklisty ze sousedního Saska, protože závod patří do série Lausitz cup, kterého se jako tým účastníme. Samozřejmě čekáme i účast skvělých amatérských cyklistů z Čech, Polska a možná i Rakouska a dalších zemí.

Jak vám jde organizace celého závodu?

Tak už máme nějaké zkušenosti z minulého roku a dalších závodů, tak nám to jde celkem od ruky. Velké poděkování patří panu Coblovi a jeho kolegům (ProProjekt) z Rumburku za pomoc při plánování dopravní situace. Poděkování míří na Krajský úřad Ústeckého kraje, Správu a údržbu silnic Ústeckého kraje a samozřejmě na Městské úřady v Rumburku, Šluknově a Jiříkově. 

Co si popřejete? 

Absolutní prioritou závodu pro nás je bezpečnost všech jezdců a samozřejmě všech ostatních. V pořadí následně je, aby si to všichni užili a rádi se na náš závod vraceli. Pak samozřejmě co nejlepší výkony všech závodníků a samozřejmě i těch z našeho týmu.

Přihlášky

Odpovídal: Tomáš Fanderlik ředitel závodu

KM Trophy_plakát.jpg