Zeeman je sportovní ředitelem v cyklistických týmech už jedenadvacet let, začínal na kontinentální úrovni, v roce 2009 postoupil s týmem Skil-Shimano do druhé profesionální divize a v roce 2013 přestoupil do konkurenčního Belkinu, který je dnes znám pod názvem Visma-Lease a Bike. Začínal jako asistent sportovní ředitele a od roku 2018 se stal hlavním sportovním ředitelem. 

Má tedy nezpochybnitelnou velkou zásluhu na velkých vítězstvích nizozemského týmu, které vyvrcholily v loňském roce triumfech na všech třech Grand Tours. Pod sedmi letech ve vedoucí pozici se rozhodl udělat zásadní změnu a odchází do fotbalového klubu AZ Alkmaar. 

Snímek obrazovky 2024-04-03 v 16.20.26.png

Ve svém rodném městě bude od 1. prosince šéfem populárního klubu, který se nyní drží na čtvrtém místě v první nizozemské lize Eredivisie. "Po léta byl v AZ pečlivě budován sportovní, finanční a organizační základ. Z této silné pozice se budu snažit přispět k tomu, aby AZ udělal další kroky kupředu. Po skvělých letech v týmu Visma-Lease a Bike se těším na nový začátek v AZ i ve světě fotbalu. AZ je znám svým specifickým způsobem práce na hřišti i mimo něj. Tato kultura, vize a způsob práce mi velmi vyhovují. Nyní nejprve dokončím cyklistickou sezónu v týmu Visma-Lease a Bike a poté se naplno vrhnu do práce v AZ," říká Zeeman v tiskové zprávě fotbalového klubu.

Zeeman není prvním cyklistickým manažerem, který odchází do světa fotbalu. David Brailsford, dlouholetý ředitel týmu Sky (Ineos Grenadiers), je nyní jedním z vedoucích pracovníků ve slavném Manchesteru United. Do fotbalového klubu PSV Eindhoven odešel také tiskový ředitel týmu Visma-Lease a Bike a za kondici hráčů baskického fotbalového klubu Athletic Bilbao zodpovídá Iñigo San Millán, bývalý trenér Tadeje Pogačara a dalších jezdců v sestavě UAE Emirates. Ten však stále částečně s UAE Emirates spolupracuje.