Remco EVENPOEL (Deceuninck-Quick Step) 

Belgičan získal v roce 2018 v juniorské kategorii celkem 23 vítězství a v podstatě neměl konkurenci. S minimálními výjimkami kamkoli přijel, tam vyhrál. Včetně mistrovství světa v časovce i závodě jednolivců. Zařadil se  se tak do skupiny mála vyvolených, kteří přímo z juniorské kategorie naskakují do World Tour (na příští sezónu se tak děje u Rodriguéze v Ineosu a Simmonse v Treku). 

S ohledem na svou výjimečnost byl také mimořádně sledovaným. A on nejenže se vypořádal s tlakem, ale znovu i v nejvyšší divizi zazářil.  

Tým se ho snažil držet na uzdě, aby ho nepřetížil (58 závodních dnů a 8 tis. km), jenže vše marné: vyhrál klasiku San Sebastián coby nejmladší cyklista v její historii, byl nejlepší v časovce na mistrovství Evropy, čímž se nominoval na mistrovství světa, kde skončil druhý. A ještě k tomu ovládl etapu i celkové pořadí na Kolem Belgie! 

To vše v 19 letech! 

Tadej POGAČAR (UAE Team Emirates) 

Tadej Pogačar, 21 letý slovinský cyklista, už v únoru potvrdil svůj obrovský talent, když vyhrál celkové pořadí Kolem Algarve. Poté byl 6. v Baskicku, vyhrál Kalifornii, dojel 4. Kolem Slovinska a super sezónu završil 3. místem na Vueltě! Za krajanem Rogličem a veteránem Valverdem.  

Úžasné výsledky v první sezóně mezi tvrďáky z World Tour. 

Marc HIRSCHI (Sunweb) 

Pravděpodobně kvůli vítěznému Evenpoelovi a na druhém stupínku stojícím Gregu Van Avermaetovi tolik nevynikl při vyhlašování stupňů vítězů na San Sebastianu na třetím místě Marc Hirschi (titulní foto).  

Do nejvyšší ligy se Mark propracoval z development týmu Sunwebu a jen potvrdil svůj velký talent, jelikož před příchodem do World Tour se stal evropským i světovým šampionem na silnici mezi třiadvacítkáři. I třetí místo ze Závodu míru U23 za Pogačarem a Battistellou, letošním mistrem světa v silničním závodě, se určitě počítá. 

V průběhu sezóny se pohyboval nikoli jako vyplašený nováček, ale jako zkušený profesionál, což mu mj. vyneslo 10. místo na E3, 5. místo Kolem Belgie a 6. Kolem Německa. K tomu přidal 2. (ITT) a 4. místo ze švýcarského šampionátu.  

Další super talent! 

Jonas VINGEGAARD (Jumbo-Visma) 

Zatímco dánští fanoušci obdivovali Jakoba Fuglsanga v Critérium du Dauphiné či při Liège-Bastogne-Liège, z opačného konce přízně se zjevil 22letý Jonas Vingegaard. Zvláště v druhé polovině sezóny na sebe výrazně upozornil.

Vyhrál předposlední etapu na Kolem Polska se sedmi kopci 1. kategorie a ujal se vedení v závodu. Sice za to hned v následující etapě tvrdě zaplatil a o vedení přišel, ale otisk velkého talentu a bojovníka už zůstal.

Svou výbornou formu pak prodal na dalších dvou etapácích: 2. Kolem Dánska a 9. Kolem Německa.

Další velký talent v sympatické sestavě Jumbo-Visma, který doufá v premiérový start na Tour de France v roce 2021, kdy Stará dáma odstartuje z jeho rodného Dánska!  

Matteo MOSCHETTI (Trek-Segafredo) 

23letý italský sprinter sice na rozdíl od výše uvedených nevyhrál nic, ale i jeho sezónu lze považovat za vydařenou. Ono prosadit se mezi tvrdými sprintery není pro mladíka zase tak snadné.  Byl to právě Moschetti, kterého Elia Viviani v etapě na Giru vytlačil až k plůtkům, a byl proto diskvalifikován. Ovšem mladý Matteo se vyjádřil v tom smyslu, že nešlo o nic dramatického, že takhle to prostě chodí. Evidentně si připravoval půdu do dalších sprinterských soubojů. 

Zviditelnil se také 2. místem v etapě za Calebem Ewanem na UAE Tour, 4. místem na GP Denain za vítězným Van der Poelem a hlavně 4. a 5. místem na Giro d´Italia za superrychlíky Ackermannem, Gaviriou, Démarem či Ewanem.

Na závěr sezóny ho tým ještě poslal sbírat ostruhy do daleké Číny a i z tohoto etapáku vytěžil jedno 5. místo za Gaviriou, Ackermannem, Trentinem a Bauhausem. 

Moschetti tak potvrdil svůj talent, jelikož před příchodem do Treku vyhrál v roce 2018 celkem 9 závodů nižší kategorie. 

Vydaření sezóna a Trek si může mnout ruce!