Jelo se povětšinou po úzkých venkovských horizontálně i vertikálně členitých silničkách.

Po necelé půl hodině od ostrého startu se podařilo odjet čtyřem lidem. Kromě dvou z domácích klubových tu měli svého člověka Astana a Uno-X. Najeli až přes 4 minuty. Po 45 km se jejich náskok začal tenčit. Na 63. km se podělili o body a bonifikace (3", 2" a 1" vteřina) na první rychlostní prémii. Na 80. a 90. si zaspurtovali o obě dnešní vrchařské. Dokonce tady navýšili opět svůj náskok přes 2 minuty na v relativním poklidu jedoucí peloton, jehož čelo kontrolovaly vybrané devo týmy Alpecinu, Intermarché, Arkéa a Uno-X. 

O zvýšení tempa pelotonu se následně postaral téměř kompletní devo tým Soudal-Quick Step, po nichž ještě zrychlili zástupci devo Visma-LaB. Výsledkem bylo, že 35 km před cílem před prvním průjezdem cílovým prostorem bylo po úniku. A začalo se zrychlovat, nástupy se střídaly s relativním poklidem.

18 km před cílem to spadlo zhruba za třetinou balíku. Ten se následně natáhl a potrhal. Vpředu se ale nejel doraz, tudíž se spousta lidí dokázala vrátit. Takže 14 km před cílem při nájezdu do předposledního okruhu jela na čele stále velmi početná hlavní skupina.

10 km před cílem odjela dvojice, z níž se posléze osamostatnil Leo van Belle. Jen jako dokreslení, jaká konkurence se tu schází: Van Bellemu je 22 a po třech letech strávených v devo týmu Jumbo-Visma ho letos posunuli do prvního týmu. S ním absolvoval mj. TDU, UAE Tour, Okolo Katalánska i Baskicka, jakož i Valonský šíp a Lutych. Ani to mu ale nebylo nic platné. Po 4 km byl dostižen především díky úsilí jezdců Uno-X.

Došlo tedy na hromadnou koncovku, z níž vyšel vítězně Tim Torn Teutenberg (Lidl-Trek Future). 21letý Němec, který letos vyhrál Paris-Roubaix Espoirs, tedy vyhrazené třiadvacítkářům.

Kluci z ATT se v koncovce neprosadili. Nejlepší Dominik Neuman obsadil 29. místo. O čtyři místa za ním skončil Šimon Vaníček, oba získali čas vítěze. Jejich umístění ovlivnil pád zhruba 300 metrů před cílem. 

Jarda Friede: "Foukalo. Zpočátku to bylo hodně nervózní, dost se padalo. Špičkové týmy, jeden z nejprestižnějších závodů. Spousta známých osobností, super zajištěná trať. Nejvyšší možná konkurence na dvojkový etapák. Umístění našich kluků poznamenal pád nedaleko před cílem, v té chvíli byli kolem desátého patnáctého místa, Šimon má vypletený předek, sice nespadli, ale zdrželo je to. "

Dominik Neuman: "Kolem 70. km se přijelo k oceánu, všichni čekali, že bude foukat, takže to byl docela poplach. Nakonec to nebylo tak hrozné. Cílový okruh se jel na úzkých cestách, dost to padalo. V závěru jsme se snažili se Šimonem dostat do sprintu, ale bohužel to před námi spadlo a bylo po šancích. Všichni jsme přežili ve zdraví, máme ještě šest dalších šancí."

Závod je možno sledovat na DirectVelo ve formě livereportu i livestreamu.