Jasným cílem celého týmu Elkov Kasper pro závěrečnou etapu Circuit des Ardennes kategorie 2.2 bylo udržet celkovou 2. pozici Matěje Zahálky. Čelo závodu tak v závěru kontroloval především Adam Ťoupalík, Zahálka si hlídal vedoucího Mathiase Bregnhøje z Leopard TOGT Pro Cycling a v rychlém závěru nezaváhal. Ťoupalík navíc vylepšil své postavení z předchozích tří částí ardenské tour a etapu i celý závod zakončil na 7. příčce.

Měli jsme připraveno, že bychom to zkusili na posledním kopci a pěkně jsme si to i pohlídali ze sjezdu do města, kde to bylo dost nebezpečné, takže to bylo trochu na srdíčko. Tam jsme se s klukama dostali dopředu a lídr ve žlutém se propadl dozadu. Pod kopcem byla úzká cyklostezka, kde se člověk zezadu už neprobojuje zpět. Tam jsme se natlačili do čela, že bych to ještě v závěrečném kopci zkusil, bohužel nás ale zastavili na železničním přejezdu. Museli jsme počkat, až přejede vlak a jak to v tu chvíli bylo hektické, tak si „žluťák“ přeběhl dopředu a rozhodčí nás znovu odstartovali až do prudkého kopce, kde už jsme tušili, že na tom budeme asi všichni stejně, protože ostatní byli odpočatí a my nemohli využít moment překvapení,“ popisoval dramatické chvíle závěru závodu Matěj Zahálka.

S druhým místem jsem spokojený. Je to super, navíc závěr byl hodně hektický, protože tady je hodně mladých kluků, kteří jedou tak trochu harakiri. Posílají to tam, jak je napadne, a berou sebou řídítka ostatních, takže v závěru šlo spíš o to, abych někde nespadnul a dovezl to do cíle. Myslím si, že se nám to týmově povedlo a všichni jsme se shodli a s námi i sám pořadatel, že to byla nejtěžší edice za všechny roky. A zároveň i největší konkurence. Opravdu tady nebyl slabý tým a etapy se jely každý den na doraz. Vždycky ujela skupina 7 až 9 lidí a to se pak sjíždí strašně těžce. Takže když to vezmu zpětně, tak nebyla etapa ani místo, kde by se jelo v pohodičce, abychom si orazili a připravili se. Bylo to tady opravdu poctivé a těžké, což mi sedí,“ hodnotil celkově druhý Matěj Zahálka celý Circuit des Ardennes.