Úvod etapáku obstaral podvečerní krátký prolog, který měl kromě propagace cyklistiky a protočení nohou závodníků pouze jediný cíl: rozdat pro první etapu dresy, o něž se v závodě soutěžilo. Jeho výsledky se do žádné klasifikace nezapočítávaly.

V prvním dějství čekalo na cyklisty zhruba v polovině etapy náročné stoupání, po něm pak následovala až do cíle převážně klesající pasáž. Do úniku se brzo po startu dostala dvojice, v níž byl i člen Dukly Bánská Bystrica Martin Vlčák. Ten své úsilí na rozdíl od kolegy v úniku nevzdal ani po absolvování nejtěžšího kopce a díky tomu se po etapě oblékl do zeleného dresu nejlepšího v bodovací soutěži. Dlouhý kopec rozdrobil peloton na několik skupin, které se však postupně znovu spojily a dojely oba uprchlíky. Rozhodovalo se tedy ve spurtu skoro 80 lidí, z nichž nejúspěšnější byl Alan Banaszek (Mazowsze Serce) před Patrykem Stoszem (Voster ATS).

Brzo po startu druhé etapy museli cyklisté zdolat 18 km stoupání o průměru 5,7%. Následovalo klesání a druhá polovina už byla rovinatá. Úvodní stoupání rozhodlo o výsledku celé etapy. Hned od počátku převzal iniciativu polský Voster a rozbil peloton. Včele zůstalo 11 lidí, kde měl Voster hned 4 zástupce, včetně nám dobře známého z tříletého působení v Elkov-Author Pawla Cieslika. Duklu Bánská Bystrica zastupoval Martin Haring. A přestože se za uniknuvší skupinou po kopci zformovalo 27 cyklistů, z nichž největší iniciativu vyvíjeli borci dalšího polského celku Mazowsze Serce, jelikož v první skupině neměli zástupce, do cíle už pouze eliminovali náskok vedoucí jedenáctky - kde se na špici točili téměř výhradně borci Voster ATS - na necelé 2 minuty. Více jak polovina startovního pole si pak připsala ztrátu 16 a více minut. Etapu vyhrál Stosz, ovšem do čela celkové klasifikace se vyhoupl 19-ti letý Alessandro Baroni z italského týmu Gallina, který v etapě dojel na 2. místě, a vedle žlutého dresu mu po etapě logicky patřil i bílý pro nejlepšího mladíka. Stosz získal do držení zelený dres. Haring na 9. místě měl na vedoucího závodníka ztrátu 6 vteřin.

Třetí etapa svým profilem mohla ještě slibovat možnost nějaké změny v celkovém pořadí, jelikož v samém závěru se jelo přes dvě nevelká stoupání, to druhé končilo až na pásce. Odjela sice devítičlenná skupina, ale nikoho z vedoucích závodníků příliš neohrožovala. Týmy obou lídrů – Voster a Gallina – si vše pohlídaly, takže nakonec se šlo do spurtu z početného pelotonu. Své první kariérní vítězství v závodech UCI si připsal Pierre Barbier z týmu NIPPO DELKO, kam letos přestoupil z francouzského kontinentálního celku. Pokud by vám bylo jméno povědomé, jde o mladšího bratra Rudy Barbiera, sprintera Israel Start-Up Nation. Díky druhému místu v etapě se Patryk Stosz dostal do čela celkové klasifikace. Jinak se nic zásadního neměnilo. Jelikož Martin Haring dojel v první části pelotonu, posunul se na 7. místo v soutěži o žlutý dres se ztrátou 12 vteřin na vedoucího závodníka.

Poslední etapa byla profilově nejsnadnější. Vytvořil se únik, kde byli i lidi, kteří mohli ohrozit lídry. Proto nedostali moc prostoru. V průběhu etapy se na větru balík rozdělil, ale nakonec se vše uklidnilo a došlo na hromadný spurt. Sice hodně lidí spadlo, ale už v ochranné zóně. První dvě místa patřili bratrům Banaszkovým (Mazowsze Serce), ovšem na celkovém vítězství Patryka Stosze už to nemělo pražádný vliv. Jeho tým, polský kontinentální Voster ATS, ovládl i týmovou soutěž. Martin Haring udržel 7. místo a získal 5 UCI bodů. Dukla Bánská Bystrica skončila na 5. příčce z 19 klasifikovaných týmů. Dokonce byla lepší, než zbylé tři týmy kategorie prokontinentální, resp. kontinentální: NIPPO DELKO, Mazowsze Serce i Vino - Astana Motors .

Patryk Stosz je 26 letý cyklista, který v letech 2015-2018 jezdil v oranžových barvách prokontinentálního CCC. Když však tým postoupil do World Tour, na Patryka se nedostalo a skončil v development týmu. Odtud letos přestoupil do jednoho ze čtyř polských kontinentálních celků. Voster funguje od roku 2016 a po celou dobu existence je postaven výhradně na domácích cyklistech. Vítězství v Bulharsku je největší dosavadní kariérní úspěch Patryka Stosze.

Takto dřeli cyklisté Voster ATS (na 2. pozici Pawel Cieslik) ve 2. etapě, aby udrželi náskok, který si na největší soupeře vybudovali v úvodním 18 km stoupání.