Druhá etapa měřila 174 km a v jejím průběhu se nastoupalo 430 metrů. Start i cíl v Grodzisk Mazowiecki a osm okruhů. Poslední 2 km rovně až do cíle. Vyšito pro sprintery hrubé síly. A týmovou podporu.

Opět hodně nervózní. Bojovalo se o prémie v cílovém prostoru, které byly vypsány celkem tři. Občas odjela menší skupinka, obvykle s cílem získat body na prémiích, ale vždy byla dojeta. Na poslední prémii se to podařilo Paterskému (Voster) s dalšímí dvěma borci, sjížděli to kluci z ATT Investments, takže nakonec opět došlo na hromadný závěr.

Tomáš Bárta z ATT Investments jedoucí v zeleném dresu (viz titulní snímek) skončil těsně pod stupni vítězů. O pár centimetrů mu oplatil včerejší porážku Lotyš Martins Pluto s týmu ABLOC.

Vyhrál Oded Kogut z týmu Israele, který v těsném spurtu předčil muže ve žlutém, vítěze včerejší etapy Marceli Boguslawského (HRE Mazowsze). Kogutovi je 21 let a druhým rokem jezdí za kontinentální Israel Cycling Academy. Dnešní vítězná etapa je jeho zatím největší úspěch v krátké kariéře profesionálního cyklisty.

"Soustředili jsme se na cílový finiš, ale pódium nám bohužel uteklo. Rádi jsme za to, že se našim klukům vyhnuly všechny pády, kterých bylo v průběhu etapy opět značné množství," řekl Petr Kaltofen.

Tomáš Bárta je v průběžném pořadí 5., v bodovací soutěži 3.

Zatímco Petr Kaltofen si pochvaluje, že se klukům vyhnuly pády, Michal Mráček, sportovní ředitel Tufo-Pardus, tohle říci nemůže. Hned tři jeho lidi se v pádech ocitli. Nakonec se čtyři závodníci týmu dostali do cíle v čase vítěze. A aby té smůly nebylo málo, nejlépe postavený Marek Dolníček (31.) musel řešit po etapě velmi bolestivý problém se zuby.

Čas vítěze získalo 105 lidí. Z ATT ztratil 28 vteřin jen Jan Kašpar, ale ten si své odpracoval na trati.

Do dvacítky se z českých cyklistů vešel ještě na 16. místě Richard Holec z Tufo-Pardus Prostějov: "Podobně jako včera trvalo hodně dlouho, než se podařilo někomu odjet. Do té doby stálé nástupy, nervozita. Dneska jsem to pojal trošku defenzívněji, nechodil jsem do tolika nástupů, abych ušetřil síly na závěr. Včera jsem spadnul asi 10 km před cílem a to už dojet nešlo. Dneska zase na zemi, ale kolem 30 km před cílem, což jsem naštěstí dojet stačil. Ale utratil jsem přitom nějaké síly, které jsem mohl použít v závěru. Takže jsem nebyl schopnej udělat si pozici na lepší výsledek. 16. místo není nic, za čím jsme sem přijeli. Máme ještě dva dny, budeme se snažit  to vylepšit."

Finiš.

Výsledky.