Na stránkách týmu se můžeme dočíst:  "S jasně růžovou a akcenty žluté je naše sada pro rok 2024 opravdovým potěšením a něco, co se hodí k našemu stylu. Jak napsal velký cyklistický spisovatel Paul Fournel: "Při jízdě musíte vypadat dobře, musíte na svého protivníka zapůsobit svou elegancí. Vypadat dobře už znamená jet rychle." Máme tendenci souhlasit s Paulem a v našich nejnovějších dresech od Rapha máme už teď malý náskok."

Uvidíme. Své dresy chválí totiž všichni. Co je podstatnější, v jaké sestavě vstupuje tým do nové sezóny a na co může z roku 2023 navazovat. A to vůbec nevypadá špatně.

415014337_702190522021686_7368111050657884393_n.jpg

Z výsledkově nejúspěšnější pětice zůstávají všichni. Tedy Neilson Powless, mj. vítěz GP Marseille (1.1) a Étoile de Bességes (2.1) a 5. na Ronde van Vlaanderen (1.UWT), Ben Healy, mj. 2. na Amstelu a 4. na Lutychu (oba 1.UWT) a vítěz etapy na Giru, Marijn van den Berg, mj. vítěz etapy Okolo Polska (2.UWT), Richard Carapaz, bývalý olympijský vítěz a vítěz Giro d´Italia, i Hugh Carthy, mj. v roce 2023 2. na Tour of the Alps (2.Pro).

Šestý Magnus Cort sice odchází do Uno-X Mobility, ale v pořadí další za ním, tedy Jefferson Cepeda, Alberto Bettiol, Simon Carr, Rigoberto Urán, jenž se chystá na svou poslední sezónu závoďáka, Stefan Bissegger i Esteban Chaves zůstávají věrní růžovým barvám. 

Největším úlovkem je Rui Costa. V říjnu mu bylo 37 let, ale sezónní výsledky, mj. vítězství na Okolo Valencie (2.Pro) a zisk etapy na Vueltě, ho zařadily na konec první světové třicítky. Druhým zkušeným ovšem pseudonováčkem je vítěz Amstelu a Omloop Het Nieuwsblad (oba 1.UWT) z roku 2018 Michael Valgren. Do prvního týmu se totiž vrací po těžkém zranění a sezóně strávené v devo týmu.

Z opačného věkového pólu přichází sedm mladíků vesměs z kontinentálních nebo dokonce klubových celků. A většina z nich si místo v týmu zasloužila svými výbornými výsledky. Například 21letý Brit Jack Rootkin-Gray 4. místem na světovém šampionátu v kategorii U23 či vítěznou etapou na Závodu míru U23, 20letý Ir Darren Rafferty vítězstvím  na Giro Ciclistico della Valle d´Aosta a 2. místem na Giru pro U23, jakož i vítězstvím na Strade Bianche U23, kde za ním v roce 2022 jen těsně zaostal Petr Kelemen, čerstvě 20letý Brit Lukas Nerurkar mj. 6. místem za vítězným Vingegaardem na O Gran Camiňo (2.1), vítěznou etapou na Giru U23 nebo 9. místem na Czech Tour, či 22letý Ir Archie Ryan, vítěz etapy na Tour de l´Avenir a 2. na Il Lombardii U23. Nejmladším z mladých je 18letý Markel Beloki, juniorský šampion Španělska v časovce a 2. z hromadného závodu.

Tým se v uplynulé sezóně umístil podle počtu UCI bodů na 11. místě, což představovalo mezisezónní posun o 7 míst. S 26 vítězstvími se zařadil dokonce na 8. místo a oproti 9 vyhraným závodům z předešlé sezóny jde společně s Astanou o největší posun mezi World týmy.

filters_quality(75) (1).jpg

Vypadá to, že v EF Education-EasyPost mají vyvážený tým po všech stránkách, hodně se zlepšili, udrželi většinu opor a tým doplnili nadějnými mladíky. A i díky svobodomyslnému pojetí týmové organizace mají našlápnuto k dalšímu výsledkovému růstu a to na všech typech závodů: rovinových i kopcovitých klasikách, týdenních etapácích i Grand Tours.