Dnes tedy 140 km s 2232 výškovými metry, čtyřmi vrchařskými prémiemi a tou nejtěžší (3,5 km, 6,8%) zakončenou hrubou dlažbou na konec. V tomto směru tradičně královská etapa Jarní ceny Istrie.

První polovina za deště. Úzké silnice, nahoru dolů, levá pravá. Odjelo osm lidí včetně Jana Lukeše z Elkov-Kasper, ale peloton to měl pod kontrolou. Sjelo se to kolem 80. km a začalo se závodit. A také padat. Jen z ATT lehli čtyři kluci. Bartosz Rudyk doplatil na pád motorky, narazil si zapěstí a později ze závodu odstoupil.

Do závěru šlo něco mezi 30-40 lidmi. Tomáš Přidal měl stále podporu svých spolujezdců, kteří mu hlídali nástupy a přivezli ho v dobré pozici pod rozhodující cílový kopec.

V něm se mu podařilo obsadit výborné 4. místo za trojicí borců z devo World týmů: „Celý den se mi jelo dobře. Kluci mi perfektně pomáhali. V kopcích před cílovým jsem se nenechal vyblbnout, všechno se to zase posjíždělo. Na Motovun jsem najel ve velmi dobré pozici a v cíli jsem už nemohl být lepší.“

Do dvacítky se z českých týmů vešel se ztrátou 33 sekund na 17. místě ještě Karel Camrda z ATT Investments: "Nejelo se mi moc dobře. Navíc spousta pádů, ani nepočítám, kolika jsem se vyhýbal a musel si to dojíždět. Pod cílový kopec mi pomohl Riška, ale když se najelo na kostky, už jsem neměl nohy."