Hned od startu, který vedl do kratšího, ale prudkého stoupání, se zostra závodilo. Bojovalo se jak o body na sprinterských, tak vrchařských prémiích, nástup střídal nástup. Vytvářely se skupinky, které se sjížděly a zase rozpojovaly. 3 km před cílem se vše ale sjelo a o vítězství se sprintovalo z početného pelotonu.

Swiss Racing Academy, v jehož dresu tu závodil Petr Kelemen, vyhrálo třetí etapu po sobě a vždy jiným člověkem. Pochopitelně ovládli týmovou soutěž, jakož i bodovací. Celkové prvenství jim ale vyfoukl mladý Američan Riccitello z Hagens Berman Axeon, který profitoval z úspěšného úniku z úvodní etapy.

Z Čechů, kterých tu startovalo 9, dokončil nejlépe na 38. místě Jan Kašpar z ATT Investments.

Jak hodnotí vystoupení tohoto českého kontinentálního týmu Jaromír Friede?

"Přestože to na výsledku není vidět, kluci dělali, co jsme si stanovili, odvedli hodně těžké práce, organizovali tým k tomu, aby v závěru pomohli Tomášovi Bártovi k dobré výchozí pozici do spurtu. Průběh etapy byl ale tak těžký, že Tomášovi už v závěru chyběly síly na dynamičtější vsazení, takže z toho bylo "jen" 18. místo. Co si z Chorvatska odvážíme jako nejcennější, jsou kromě čtyřech umístění v top ten a 40 UCI bodů také těžké závodní kilometry a velké množství zkušeností, které hlavně mladí kluci, kterých tu máme spoustu, pobrali. Nyní se vracíme domů, řada kluků má školní povinnosti a o to to mají těžší než čistokrevní profesionálové. Šest závodních dnů v Chorvatsku nám jen potvrdilo, že jdeme správnou cestou a že je potřeba i nadále na sobě makat."