Jelo se na široké výpadovce z hlavního sídla ostrova podél moře a za silného větru. Což přispělo k vytvořením větších, ovšem stále jen vteřinových rozdílů.

Vyhrál Polák Boguslawski, který už v Umagu byl v prologu 4. a loni vyhrál prolog na Bitwě Warszawské. V dalších, členitějších etapách už ale dost zaostával. Dobře jeli i další Poláci z týmu Mazowsze, ovšem na borce z norského Coop neměli. Pět z nich skončilo do desítky! Třetí nejúspěšnější z týmového hlediska byl nizozemský SEG. Naopak Bardiani dalo dohromady jen průměr, ale jejich chvíle určitě přijdou v dalších dnech.

Z Čechů i z týmu Felbermayr byl na 16. místě nejlepší Dan Turek, který při průměrné rychlosti 48,9 km/hod. ztratil na vítěze 7 sekund. Nejlepší z Topforexu dokončil na 35. místě Matúš Štoček (+0:09), celkově kluci zajeli z pohledu dosažených časů lehký nadprůměr. Méně se dařilo závodníkům Tufo Pardus Prostějov. Prvním v pořadí byl Filip Řeha na 71. místě se ztrátou 13 vteřin.

Zítra to začne naostro. Sice „pouze“ 139 km, ovšem na 50. km je vrchol 9km a 5% stoupání, po něm následují tři kratší, ale výživné kopečky, aby tuhle kapitolu ukončilo 4,5km a 8%! A to stále nebude všechno: v cestě budou ještě dva 2km kopce s průměrem k 5%. Z vrcholu posledního bude 25 km do cíle už v profilově nenáročném terénu. Těžší silové sprintery zítra na stupních vítězů nečekejme.