Zhruba 30 km po startu odjela dvojice Sean Flynn, Brit z týmu Swiss Racing Academy, a Američan Matthew Riccitello z Hagens Berman Axeon.

Sean Flynn je 22letý univerzál s dobrým sprintem, o čemž přesvědčil jak 5. místem při Trofej Poreč, tak 10. ve včerejším prologu. Do švýcarského týmu přišel letos z nizozemského SEG Racing Academy. Riccitellovi je 20 let a za americký tým jezdí od loňského roku. Ani jeden z kluků zatím nezaznamenal nějaký významný výsledek v závodech UCI. O to větší měli dnes motivaci.

S ohledem na to, v jakém počtu a na jakém kilometru odjeli, zůstával peloton celkem klidný. Jenže oběma uprchlíkům i díky tomu dovolil takový odstup, že i když se posléze hodně snažil, už je dojet nedokázal.

Flynn v závěru Riccitellovi poodjel, takže si mohl v klidu vítězství vychutnat. O to víc, že ho posunulo do čela průběžné klasifikace s náskokem 16 sekund na Riccitella a 50 na třetího Govekara.

V posledním kratším, ale strmějším výjezdu zhruba 13 km před cílem se hlavní skupina trochu nadělila, ale i tak spurtovalo o 3. místo početné pole jezdců. Nejrychlejší byl vítěz včerejšího prologu Slovinec Govekar z Tirol KTM. Tomáš Bárta z ATT Investments dospurtoval na 5. místě, což mu tedy zajistilo konečné 7. místo. v průběžném pořadí to pro něj znamená 9. pozici.

Není však z našich cyklistů nejlepší, jelikož Petr Kelemen z týmu dnešního vítěze dokončil v hlavním poli a udržel průběžné 4. místo.

Zítra sice čeká náročný cílový dojezd do kopce v Motovunu a tady to pro sprintery a těžší jezdce moc nebude, jenže náskok vedoucí dvojice je natolik velký, že jejich šance zůstat na prvních pozicích i po zítřku je docela značná.