Úvodních 40 z celkových 139 km vedlo po rovině. Pak přišlo 9km stoupání s průměrem 4,8 %, po něm hodně zvlněný terén zakončený druhou VP o parametrech 4,5 km a 7,8% a po dlouhém sjezdu ještě dvakrát stejný kopec dlouhý 1,2 km a průměrném sklonu 5,6 %. Závěrečných 25 km se odehrálo nejprve ve sjezdu a pak po rovině.

V úvodní části odjela 9ti členná skupina s Karlem Tyrpeklem, který vyhrál první vrchařskou prémii. Následně byla skupina dostižena. Při stoupání na druhou vrchařskou prémii si kluci ATT Investments počínali velmi aktivně, pod vrcholem rozjel tempo pro Camrdu a Klaboucha Petruš, oba prvně jmenovaní projeli prémií na prvních dvou místech, ale to nebyl hlavní záměr. Cílem bylo odjet z početnější skupiny.

To se také podařilo, utvořila se vedoucí patnáctka, která už nebyla dostižena. V závěru se snažil Karel Camrda rozjet spurt pro Petra Klaboucha, bylo z toho však "jen" 4. místo.

Etapu vyhrál Dán Bendixen z týmu Coop. V první skupině měly po třech lidech rakouský Vorarlberg a americký Hagens Berman Axeon, dva kromě ATT Investments ještě německý Lotto-Kern Haus.

O minutu později dorazila 77členná skupina, kterou přivedli na cílovou čáru další dva závodníci ATT Investments Štoček a Heming a byli v ní i zbývající tři Tyrpekl, Jakoubek a Petruš. Čtyři lidi tu měl druhý český tým Tufo Pardus Prostějov: Holce, Grubera, Pszczolarského a Petra. A byl tu i Matyáš Kopecký z týmu Novo Nordisk.

Od 83. místa se načítaly ztráty 11 a více minut. Předposlední klasifikovaný byl Vinklárek (Tufo), jeho týmoví kolegové Kovařčík a Jelínek nestihli limit.

Před zítřejší etapou jsou nejlépe umístění z českých cyklistů Klabouch a Camrda na 12., resp. 13. místě. Vrchařskou soutěž vede Camrda (na titulním snímku) před Klabouchem a Tyrpeklem. V mladících je Camrda na 4. místě. V týmech se ATT Investments posunul na 5. příčku. Tufo Pardus je 18. z 21 klasifikovaných týmů.