Startovní pole bylo velmi početné. V poledne do silničního závodu vyrazilo přes sto závodníků, na které čekalo celkem patnáct okruhů o délce 11 km. Trasa závodu nebyla vůbec jednoduchá o čemž svědčí časové rozdíly mezi závodníky ve výsledkové listině.

Peloton se držel v první polovině závodu pohromadě. Postupně se však začalo tempo zejména aktivitou týmu Elkov Author navyšovat a hlavní skupina se zmenšovala. Někteří jednotlivci se snažili o únik, žádný z těchto pokusů ale neměl dlouhého trvání. Když se počet zdolaných okruhů přehoupl přes desítku, začal se peloton dělit. Na čele se utvořila menší skupinka čtrnácti závodníků. Ta se ve dvanáctém okruhu ještě rozdělila a v popředí se ustálilo závodníků, konkrétně Dominik Neuman, Matěj Zahálka, Michael Kukrle (všichni Elkov Author), Michael Boroš, Jan Nesvadba (oba ČEZ Cyklo Team Tábor), Petr Hampl (TJ Favorit Brno), Martin Boubal (CK Příbram – Fany Gastro) a Karel Tyrpekl (TUFO-PARDUS Prostějov).

Rozhodující okamžik nastal v předposledním okruhu, kdy z osmičlenné skupinky začali nastupovat závodníci Elkovu Author. Nakonec se podařilo odjet Zahálkovi, Neumanovi, a Hamplovi a bylo jasné, že tato čtveřice si to rozdá o vítězství. Z něj se nakonec radoval Dominik Neuman, který tím zároveň získal také dres pro průběžného lídra soutěže.

Dneska jsme to zvládli dobře týmově, postupně jsme zredukovali vedoucí skupinu, až jsme tam zůstali tři spolu s Petrem Hamplem. V závěru jsme si s tím také dobře poradili a získali první a druhé místo. S výsledkem jsem určitě spokojen. Navíc jsme si upevnili trikot, což je určitě zásluhou celého týmu a potvrzením naší výkonnosti v začátku sezóny,“ řekl vítěz závodu Dominik Neuman.

Kategorii U23 vyhrál Karel Tyrpekl (TUFO-PARDUS Prostějov), který byl jediným závodníkem do 23 let v uniklé osmičce závodníků. Druhý skončil mezi mladými závodníky Jiří Šorm (TJ Favorit Brno) a třetí František Honsa z domácího týmu AC Sparta Praha. Honsa zároveň vyhrál také kategorii Nováček.

Foto Josef Vaishar/cycling.photography