2. listopadu, tedy přesně 126 let poté, co byl na Valné hromadě Literárního a řečnického spolku Slavia přijat návrh na zřízení samostatné sportovní odnože ACOS, neboli Akademický cyklistický odbor Slavia, se v hotelu Slavia konala členská schůze Klubu cyklistů Slavia Praha z.s.. Musíme velmi poděkovat vedení hotelu a zejména jeho řediteli panu Boučkovi, za zapůjčení salónku a zajištění občerstvení na této schůzi.

Hned následující den proběhly další akce našeho i dalších slávistických klubů. Náš klub uspořádal společně s Odborem přátel a s podporou SK Slavia Praha spolek jízdu „Tour de Slavia 2018“.

Zastávek bylo několik: současná Slavia (Eden), Ohrada (místo prvního Slavistického závodění), Letenská pláň (místo, kde měla Slavia své sídlo více než půl století), a pak již cesta do Kostelce nad Černými lesy s položením věnce k hrobu MUDr. Jaroslava Hausmana. I přes nepřízeň počasí několik cyklistů absolovalo cestu celou, tj. 63 km. Někteří zamířili i na další hřbitov do Brandýsa nad Labem, kde se poklonili památce před 80 lety zesnulého Františka Haupta. Na celou akci nám zapůjčila vozy značky Peugeot společnost Federal Cars s.r.o. , se kterou chceme i v budoucnu spolupracovat.

Příznivce fotbalu jistě potěšilo, že v nedělním derby na Spartě, Slavia alespoň remízovala.