Amatérská cyklistika se po letech vrací na betonový ovál na Třebešíně, již 25. 5. se koná první UAC dráhový pohár. Vždy, když se s něčím začíná, není se od čeho odrazit – takže i program prvních závodů je jednodušší ale doufáme, že se podaří oživit amatérskou dráhovou cyklistiku. 

Víkend před zmíněným závodem se ale v Praze koná festival Open House. Akce, při které se otevírají různé architektonicky zajímavé budovy pro širokou veřejnost. A i betonové těleso velodromu na Třebešíně patří k architektuře a již několikátým rokem je na programu tohoto festivalu. Na 
velodrom zavítá a vyzkouší si jízdu na dráhovém kole vždy obrovská masa lidí. V loňském roce dorazilo kroužit přes 600 lidí, v letošním roce doufáme ještě v hojnější účast. 

A protože cyklistika je jen jedna, oba víkendy nebudou jen o dráhové cyklistice. V rámci festivalu Open House (18. – 19.5.) se bude k vyzkoušení i MTB trail v areálu velodromu. V rámci závodů pro amatéry (25. 5.) se pak uskuteční i závody na horských kolech pro děti, mládež i dospělé. Právě na zmíněném trailu. Zajímavostí je pokaždé přejezd přes dráhu, kdy se bikeři spouští od bariéry a přes natažený koberec vjíždí do vnitřního prostoru velodromu.