Kluge sbírá velká vítězství a medaile na dráze už dlouho. Šestatřicetiletý rodák z východoněmeckého Eisenhüttenstadtu, malého města na hranicích s Polskem, je častým, vítězem dráhových šestidenní, má stříbrnou medaili z Olympijských her v bodovačce z roku 2008 a je dvojnásobným mistrem světa v madisonu, bodovacím závodě dvojic. Oba tituly získal společně s Theem Reinhardtem. 

S Reinhardtem se v příštím roce sejde v jednom klubu, protože dvaatřicetiletý specialista na dráhovou cyklistiku jezdí právě za Rad-net Osswald. Je poměrně překvapivé, že se Klugemu nepodařilo udržet na nejvyšší úrovni i v silniční cyklistice, protože v posledních letech byl důležitou součástí sprinterských vlaků týmu Lotto Soudal. „Samozřejmě bych rád pokračoval v závodění na úrovni WorldTour, ale jsem šťastný, že jsem v týmu Rad-net Osswald. Jedná se především o tým mladých a nadějných jezdců, jsem proto rád, že jsem dostal příležitost. Koneckonců je zde tradičně velký důraz na dráhovou cyklistiku," říká vítěz etapy na Giro d'Italia 2016.

Theo Reinhardt a Roger Kluge slaví zisk titulu mistrů Evropy v madisonu. 

„Mým cílem je dostat se na své páté olympijské hry v Paříži v roce 2024 a v ideálním případě zakončit kariéru medailí. V současné době se cítím dostatečně dobře na to, abych se o to pokusil. Říká se, že byste měli přestat, když jste na vrcholu. V takovém případě jsem měl přestat po zisku titulu mistra světa. Ale pokud ještě nejste unavení, měli byste pokračovat. Budu mít za sebou pět olympijských cyklů na vysoké úrovni a budu se moci ohlédnout za svou kariérou s opravdovou hrdostí."

Kluge podepsal dvouletou smlouvu, po Olympiádě v Paříži chce skončit. Bude také předávat své cenné zkušenosti týmovým kolegům: „Těším na to, ude to pro mě nová kapitola s mladými závodníky. Myslím, že mohu předat hodně zkušeností ambiciózním mladým jezdcům, což bude určitě zajímavý úkol. Jako mladý jsem těžil z toho, že mě vedli starší závodníci, a teď chci cyklistice také něco vrátit."

„Pro náš tým je podpis smlouvy s Rogerem Klugem velkým příběhem, i když bychom mu samozřejmě přáli, aby ve WorldTour působil ještě dva roky. Nyní je však situace jiná a výhodná pro obě strany. Roger od nás dostane plnou podporu. A my získáme jednoho z nejlepších profesionálů na světě, který už 13 let závodí na nejvyšší úrovni. Jedná se o jedinečnou příležitost pro kontinentální tým. Navíc do našeho týmu skvěle zapadl a má vynikající vůdčí schopnosti, z nichž mohou naši mladí jezdci jen těžit," říká výkonný ředitel týmu Ulrich Müller. Tim Zühlke, sportovní ředitel týmu Rad-net Osswald a reprezentační trenér na dráze, souhlasí: „Jsme velmi rádi, že se Roger připojil k našemu týmu. To znamená, že zůstane v národním týmu. Je tam oporou a také důležitým mužem pro olympijskou kvalifikaci. Jeho bohaté zkušenosti jsou velkou příležitostí i pro mladé sportovce."