Vine před pár dny mluvil v rozhovoru s magazínem Rouleur o příští sezóně v dresu Alpecin-Deceuninck a webu Velonews.com řekl, že na Vueltě o něj měly zájem další týmy, ale k ničemu to nevedlo. Nebyla to však pravda, Vine získal novou smlouvu v UAE Emirates.

Přestup do nového týmu je logickým krokem, v Alpecinu měl pouze základní finanční ohodnocení, v UAE si nepochybně přijde na mnohem lepší peníze a to je v krátké profesionální kariéře nesmírně důležité. "Musím si platit soustředění sám, musím platit za jídlo. Mám život i mimo kolo a všechno něco stojí. Ne všichni mají 6 milionů eur ročně, jak někteří ve WorldTour. Je to těžké, ale snažím se na sobě pracovat, abych v budoucnu mohl skončit se závoděním a být v pohodě," řekl pro Rouleur. 

Ze sportovního hlediska bude mít o něco méně volnosti, v horách by měl pomáhat lídrům na celkové pořadí, především Tadeji Pogačarovi. Jako špičkový vrchař bude nepochybně hodně důležitý, pokud se dokáže vrátit do formy z letošní Vuelty.

"Z přestupu jsem nadšený, tým má silné závodníky a spoustu zkušeností s celkovým pořadím, přestoupit sem bylo logické," vysvětluje. "Jsem opravdu vděčný Alpecinu za příležitost a jak mi pomohli najít si své místo v pelotonu. Před novou sezónou v UAE mám velkou motivaci, chci se zlepšit v celkovém pořadí a pomoci ostatním."

Vedení UAE Emirates se letos snaží přiblížit kolektivní síle Jumbo-Visma a proto nakupuje drahé a kvalitní závodníky. "Už prokázal, že je špičkovým vrchařem a přitom věříme, že se ještě muže zlepšovat a růst," říká Mauro Gianetti, ředitel UAE Emirates. "K cyklistice se dostal poměrně pozdě, ale rychle se zlepšuje, mám silnou psychiku a opravdu se chtěl stát součástí našeho týmu. Doufejme, že naše spolupráce v dalších letech bude úspěšná," dodává.