Logickým cílem ve čtvrté z celkových sedmi etap bylo pro ATT Investments minimálně udržet průběžné šesté místo Dana Turka, a kdyby se podařilo nějaké pěkné umístění v etapě, tak taky dobře.

Poměrně brzo po startu 172 km dlouhé etapy, jejímž největším nebezpečím opět nebylo celkové převýšení (1584 metrů), ale úzké členité cesty, déšť a vítr, odjela nejprve dvojice, k níž se posléze přidali ještě další tři lidi. Od balíku dostali dárek v podobě 5,5minutového náskoku.

Už ve zmíněné dvojici byl  Baptiste Veistroffer (Decathlon AG2R La Mondiale DT), kterého na konci loňského roku zkoušeli coby stážistu v prvním týmu, ale nakonec ho zakotvili v mládežnické záloze. Zatímco všichni ostatní byli postupně pohlceni hlavní skupinou, 23letý Francouz, který cestou posbíral spoustu bodů na rychlostních i vrchařských prémiích (nejdelší 2,7 km, nejprudší 5,6%), se 25 km před cílem rozhodl pro samostatnou akci, kterou se mu podařilo dotáhnout až do konce a získat své první kariérní vítězství, z něhož měl obrovskou radost.

Dominik Neuman: "Byl to hodně těžký den, zvláště cílové okruhy. Ze začátku se nastupovalo, pak to odjelo, únik kontroloval zpočátku Lidl, který má vedoucího jezdce. Uprostřed etapy přišly přeháňky, bylo hodně mokro, na úzkých cestách to dost klouzalo, takže to bylo chvilkama docela nebezpečný, navíc se tam na čas dost zrychlilo. Pak se balík na chvíli uklidnil před nájezdy na cílové okruhy, kde nastal boj o pozice, protože byly docela náročné s kilometrovým, dost prudkým kopcem. Po něm sjezd, levá, pravá a to vše pětkrát. Takže to bylo hodně o pozici a výkonu do toho kopce. Já se snažil vždycky do kopce najet co nejvíc vepředu, abych tam mohl pošetřit trochu sil. Podařilo se mi to slušně přežít, na ten poslední jsem vyjel kolem dvacítky. Pak mi hodně pomohl Šimon Vaníček, když mě od nějaké trojky přetáhl dopředu. Jsem spokojený, prosadit se tady do desítky považuju za úspěch. Jsem rád, že se to konečně po smůle, kterou jsem měl ze začátku sezóny a kdy se mi nedařilo podle představ, konečně prolomilo. Každý den jsme tu něco předvedli a chceme v tom pokračovat i v dalších etapách."

Jarda Friede: "Těžká etapa, přeháňky, sem tam i kroupy. Na cílových okruzích se jela totální řezanka, po kopci technický úsek, takže se tam hodně odpadalo. Osmé místo je tady na Bretani další super výsledek. Co zvlášť oceňuji, že všechny výsledky kluci dosáhli náročným výkonem. Je dobré si uvědomit, že zatímco my máme výběr z českých kluků, většina zahraničních, speciálně devo týmy, vybírají to nejlepší z mnoha zemí. Tohle je úplně jiná liga závodů. Jsem velmi spokojený, co kluci v této konkurenci předvádějí co se týče týmové práce i individuálních výkonů."

Slova sportovního ředitele dokumentuje i pohled do výsledkové listiny, z níž je patrno, že před Dominikem se v etapě umístili výhradně kluci z devo týmů a že ATT Investments figuruje v týmové soutěži na průběžném 8. místě z celkového počtu 25 týmů a že až za nimi jsou rozvojové týmy Decathlonu, Intermarché, Alpecinu, Arkéy, Groupamy, dsm-firmenich i Astany.