Podle Vittorie je model Corsa Pro nejpokročilejší silniční pneumatikou z bavlněné tkaniny, která byla kdy vyrobena a od začátku sezóny vyhrála 22 etap a 12 jednodenních závodů na úrovni WorldTour. Podle Vitorrie jsou nové bezdušové pláště a galusky Corsa Pro rychlejší, mají větší přilnavost na mokru a v zatáčkách, jsou odolnější a dokonce i pohodlnější.

Corsa Pro využívá novou směs grafenu a siliky a nový proces elektrické vulkanizace, který umožňuje bezproblémovou aplikaci běhounu na plášť.

Volba jezdců WorldTour

Značka Vittoria je v profesionálním pelotonu vyhlášená. Na galuskách a pláštích Vittoria vyhráli různí závodníci 19x Tour de France, 18x Giro d’Italia, 10x Vuelta a España, nepočítaje klasik, světových šampionátů, mistrovství Evropy a olympijských her.

Profesionální týmy používají novou generaci Corsa Pro od října loňského roku. Jumbo-Visma, Alpecin-Deceuninck, Education First-EasyPost, DSM, Astana Qazaqstan, Lotto Dstny a mnoho dalších celků se prohání na Corsách. 

V hlavní roli bavlna

Bavlněná konstrukce plášťů má podle Vittorie ve srovnání s nylonem vynikající vlastnosti. Je pružnější, poddajnější a lehčí. Bavlna umožňuje plášti dokonale přilnout ke každému zvlnění asfaltu, což má za následek nepřetržitý kontakt mezi pneumatikou a zemí.

Elektrická vulkanizace umožňuje pryžový běhoun zcela zapustit do pláště a vytváří 100% bezešvý produkt. Výhody souvisí se zlepšenou flexibilitou, která zaručuje ještě větší pružnost a přizpůsobivost. Laboratorní testy navíc prokázaly snížení aerodynamického odporu. TPI nového pláště má hodnotu 320.

Zapracovalo se i na odolnosti proti propíchnutí. Corsa Pro je vybaven ochrannou vrstvou s vysokou hustotou a nízkou hmotností umístěnou mezi běhounem a pláštěm, přidaná je také ochrana patek proti proříznutí.

V nabídce jsou dvě verze, plášť připravený na bezdušový provoz, ale samozřejmě lze použít také duši, a galuska. Plášťová verze TLR stojí 1999 korun, galuska vyjde na 2799 korun. Pláště seženete buď přímo u výhradního dovozce Progress Cycle nebo u dalších prodejců značky Vittoria.