1. etapa Nice - Nice (156 km)

Etapa vypadá hodně náročně, ale všechna stoupání by měli sprointeři překonat a spurtovat o úvodní etapu a žlutý dres. Dvojité ocenění je obrovským lákadlem, ale etapa bude kvůli tomu hoodně hektická a hrozí pády a zranění. Favority jsou nejrychlejší muži pelotonu - Caleb ewan, sam Bennett, Giacomo Nizzolo a další.  


2. etapa Nice - Nice (186 km)

Druhá etapa už pro sprintery rozhodně nebude a oproti jiným letům je to osvěžující změna. Stoupání Colmiane a Turini jsou dlouhá , ale rozhodovat se bude v kopci Quatre Chemins, které se jede dvakrát před dojezdem v Nice. 


3. etapa Nice - Sisteron (198 km)

Další příležitost pro sprintery, kterých jinak moc není. Týmy nejrychlejších sprinterů budou kontrolovat průběh závodu a bude se spurtovat. 


4. etapa Sisteron - Orcieres-Merlette (160,5 km)

První horský dojezd je zařazen už do čtvrté etapy. Cílový výjezd není žádný velikán (7,1 km, 6,7 %), ale důležité změny v celkovém pořadí udělat může. Pokud se někdo z favoritů na celkové pořadí necítí v úvodu Tour dobře, druhá a čtvrtá etapa jej musí budit ze spaní.   


5. etapa Gap - Privas (183 km)

Sprinteři přijdou na řadu opět v páté etapě. dojezd je sice do mírného stoupání, ale to nebude nikomu z favoritů vadit. 


6. etapa Le Teil - Mont Aigoual (191 km)

Placaté etapa s výjimkou psoledních kilometrů. Nejtěžší bude výjezd Col de la Lusette, který předchází cílovému stoupání Mont Aigoual. Lusette vede po úzké a rozbité silnici prudce vzhůru (11,7 km, 7,3 %).  


7. etapa Millau - Lavaur (168 km)

Nenápadná etapa s jedním velkým rizikem pro všechny účastníky. Poprvé by do závodu mohl zasáhnout silný vítr a terezíny. Pokud silný vítr foukat nebude, uvidíme tradiční hromadný dojezd. 


8. etapa Cazeres - Loudenvielle (141 km)

První pyrenejská etapa navštíví tři velká sotupání na pouze 141 kilometru. Menté (6,9 km, 8,1 %), Balés (11,7 km, 7 %) a Peyresourde (9,7 km, 7,8 %) dají všem závodníkům zabrat. 


9. etapa Pau - Laruns (153 km)

Ani další pyrenejská etapa není moc dlouhá a poslední stoupání Marie Blanque je hodně strmé a 7,7 km, 8,6 %) s dlouhými úseky kolem 12 %. Mělo by se útočit, ačkoliv se nedojíždí na vrcholu kopce.   


10. etapa Ile d´Oleron - Ile de Re (168,5 km)

Zcela rovinatou etapu na pobřeží Atlantiku může ovlivnit vítr, ale pravděpoodbný je hromadný dojezd.  


11. etapa Chatelaillon-Plage - Poitiers (167,5 km)

Další sprinterská etapa bez zajímavých míst. 


12. etapa Chauvigny - Sarran (218 km)

Tato etapa už bude pro sprintery možná moc náročná. Klasikářský den s mnoha krátkými a strmými výjezdy zakončí dojezd do kopce v Sarranu. Den pro Juliana Alaphilippa?  


13. etapa Chatel-Guyon - Pas de Peyrol (191,5 km)

Dlouhou horskou etapu se sedmi vrchařskými prémiemi zakončí stoupání Puy Mary navazující na výjezd Col de Neronne. Puy Mary má poslední dva kilometry kolem 13 %.  


14. etapa Clermont-Ferrand - Lyon (194 km)

Pokud bychom měli vybrat jednu etapu pro úpsěšný únik, byla by to tato s cílem v Lyonu. pro sprintery moc těžká a pro favority málo selektivní. 


15. etapa Lyon - Grand Colombier (174,5 km)

Konečně opravdu těžká horská etapa. Nejdříve závodníci vyjedou velmi strmé stoupání Selle de Fromentel (11,1 km, 8,1 %), okamžitě poté se vydají na Col de la Biche (6,9 km, 8,9 %) a nakonec zdolají slavný Grand Colombier (17,4 km, 7,1 %). 


16. etapa La Tour-du-Pin - Villard-de-Lans (164 km)

V horách zůstáváme, ale tentokrát to nebude moc selektivní etapa. Možná uvidme další úspěšný únik. 


17. etapa Grenoble - Meribel-Col de la Loze (170 km)

Nejtěžší horský dojezd letošní Tour. Col de la Loze je v itineráři poprvé a všichni favorité se na tohle stoupání jeli podívat. Nejdříve ale musí překonat alpského velikána Col de la Madeleine (17,1 km, 8,4 %) a dojet na úpatí Col de la Loze. Poté je čeká nekonečných 21,5 kilometru s průměrem 7,8 %. Závod vede na novou cyklostezku na vrcholu stoupání, kde se objeví až 20% úseky. 


18. etapa Meribel - La Roche-sur-Foron (175 km)

Královská etapa Tour de France vede přes pět vrchařských prémií. Nejtěžší bude Plateau de Glieres 6 km, 11,2 %). Za vrcholem je prašná cesta a technický sjezd, mírné stoupání Fleuries a a sjezd do cíle.  


19. etapa Bourg-en-Bresse - Champagnole (166,5 km)

Po třech týdnech závodění už budou všichni hodně unavení a tak teoreticky může uspět únik. Posledních 60 kilometrů je neustále nahoru a dolů. Sprinteři možná nebudou mít dost sil.   


20. etapa Lure - La Planche des Belles Filles (36,2 km)

Rozhodující den celé Tour. Na každé Grand Tour se vždy čeká především na časovku. Největší rozdíly se tvoří v jízdě proti chronometru. Na tuto se bude čekat dlouho a navíc není zrovna standardní, protože končí na dlouhém stoupání. Primož Roglič má kopcovité časovky v oblibě, pokud bude připraven, měl by vyhrát.   


21. etapa Mantes-la-Jolie - Paříž (122 km)

Sprint royal. Klasický dojezd do Paříže bude většinu etapy přehlídkou vítěze Tour a posledních 60 kilometrů se bude připravovat sprint zbylých rychlíků.