Douglas Ryder byl od roku 2007 do roku 2021 ředitelem týmu Qhubeka (jinak také MTN, Dimension Data, NTT) a od zániku svého původního projektu pracuje na novém týmu. Zásadním krokem bylo přesvědčit miliardáře Ivana Glasenberga, aby celek podpořil finančně. Glasenberg byl do loňského roku ředitelem společnost Glencore, jedné z největších světových společností zabývajících se obchodem s komoditami a těžbou. Jeho jmění je odhadováno na více než 9 miliard amerických dolarů. 

Tým Qhubeka - NextHash skončil kvůli finančním problémům na konci loňské sezóny. 

Titulním sponzorem by se podle serveru Velonews.com mohla stát švýcarská banka, takže by vše nebylo pouze na Glasenbergovi. Ryder jedná také s výrobcem hodinek Breitling. Zajímavostí je, že ve Švýcarsku roste také další profesionální tým podporovaný výrobcem hodinek. Za Tudor v současnosti jezdí Čech Petr Kelemen a do vedení je zapojen legendární Fabian Cancellara. Tudor je značka luxusních švýcarských hodinek, společnost spadá pod slavný Rolex.   

Ale zpět k týmu navazujícímu na Qhubeku. Glasenberg pochází z Jihoafrické republiky, ale od roku 2011 je švýcarským občanem, žije zde a v alpské zemi investoval do firmy Q36.5, která vyrábí cyklistické oblečení a další doplňky. Firmu založil Luigi Bergamo, který byl 13 let šéfem vývoje v Assosu. Q36.5 spolupracuje s bývalými závodníky a právě ti propojili Vincenza Nibaliho s Douglasem Ryderem. Nibali by v novém celku měl být poradcem, nebude tradičním sportovním ředitelem. Těmi budou zkušenější Alex Sans Vega, v současnosti sportovní ředitel Human Powered Health, Serge Pauwels a Gabriel Missaglia. Nibali zasedne v představenstvu, bude aktivně zapojen do výběru závodníků a poradí s tréninkem a výživou. Také se stane ambasadorem značky Q36.5.  

Damien Howson má na kontě šest profi vítězství, včetně celkového pořadí Czech Tour (2020). 

Dodavatelem kol bude švýcarský výrobce Scott. Ryder začal shánět závodníky a zatím se dohodl s Gianlucou Brambillou (Trek - Segafredo), Damienem Howsonem (BikeExchange - Jayco), Matteem Moschettim (Trek - Segafredo) a Markem Donovanem (DSM). Podle Velonews.com tým jedná i se zkušeným Jackem Bauerem (BikeExchange - Jayco).

Za Ryderovy týmy v minulosti jezdili i čeští závodníci Roman Kreuziger (2019 - 2020) a Karel Vacek (2021).