V posledním kilometru rovinaté etapy se bylo rozhodně na co dívat, ale jinak závod vzrušením neoplýval. Do dlouhého úniku vyrazili Samuele Zoccarato, Alessandro Tonelli (oba Green Project-Bardiani) a Alex Baudin (AG2R Citroen) a na čele vydrželi až do 3 kilometrů před cílem. Jejich snahu sledoval u silnice také Muhammad bin Rašíd Al Maktúm, dubajský emír, premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů. 

Zoccarata, Tonelliho a Baudina stahovali jezdci několika sprinterských celků, zapojili se týmy Bora-Hansgrohe, Lotto Dstny, Jayco-AlUla, Jumbo-Visma a Movistar. Vítr nefoukal tak slně a v takovém směru, aby se vytvořily terezíny, takže šlo o poklidný den v sedle. Až na posledních pár kilometrů.  Poté se dopředu začaly tlačit všechny týmy a všichni sprinteři. Mnozí se vůbec neprosadili, například Mark Cavendish (Astana Qazaqstan) neměl dost ostré lokty a ve spurtu vidět nebyl. 

Ale také další favorité měli problémy. Spurt zahájil Fernando Gaviria (Movistar), za kterým se pokusil vyvézt Tim Merlier (Soudal Quick-Step), ale nechal se zavřít. Dlouhý souboj svedli Olav Kooij (Jumbo-Visma) se Samem Welsfordem (DSM) a už se zdálo, že si Kooij připíše první letošní vítězství, jenže na parvé straně vozovky se za nimi rozjel Kolumbijec Juan Sebastián Molano (UAE Emirates) a nejlépe hodil své přední kolo na pásku. S minimálním náskokem vyhrál před Kooijem a Welsfordem. Za nejlepší trojkou se seřadili čtyři Nizozemci De Kleijn (Tudor), Groenewegen (Jayco AlUla), Van Poppel (Bora-Hansgrohe) Van den Berg (EF Education-EasyPost). Až osmý skončil Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) a devátý Merlier.

Je to pěkné vítězství pro mě i pro tým," řekl vítěz závodu po dojezdu. Jsem moc šťastný, že jsem v této zemi vyhrál pro tým. Jsem taky šťastný za sebe, za všechny lidi, za personál i za jezdce." Molano se v hierarchii sprinterů týmu UAE Emirates dostal na první příčku, protože vítězí častěji a na větších závodech než Pascal Ackermann. Pascal je dobrý sprinter. Teď má jiný program. Pro mě je to lepší, protože teď dostanu šanci tady na UAE Tour. Pro mě i pro tým je důležité tady vyhrát," dodal Kolumbijec.

Daleko za očekáváními skončili i další sprinterská esa, Arnaud Démare (Groupama-FDJ) projel cílem 16., Cavendish 18., Elia Viviani (Ineos Grenadiers) 19. a Caleb Ewan (Lotto Dstny) 21.

V celkovém pořadí se nic nezměnilo, stále vede Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) o 7 sekund před Lukem Plappem (Ineos Grenadiers) a 11 sekund před Pellem Bilbaem (Bahrain Victorious). Kooij se posunul do čela bodovací soutěže.