Evropský šampionát pro kategorie juniorů a U23 v nizozemském Apeldoornu byl pro zástupce prostějovského TUFO PARDUS velmi úspěšný. Po zisku titulu Matyáše Koblížka v eliminaci a bronzu Daniela Babora ve scratchi, pokračoval pro oba jmenované evropský šampionát ve velkém stylu až do konce. 

Nejprve přidal Daniel Babor velmi cennou bronzovou medaili v olympijském omniu. Tato medaile se však nerodila úplně lehce. Dan po úvodních třech disciplínách cyklistického víceboje figuroval na až na 8. místě a na medaili mu scházelo propastných 14 bodů. Dan však v závěrečném bodovacím závodě předvedl fantastický výkon. Po zisku 3 bodů v 6. z 10 plánovaných spurtů dokázal ve dvojici s Dánským reprezentantem nadělit celému startovnímu poli „rundu“ a ve vypjatém závěru získal 10 bodů v posledním dvojnásobně honorovaném spurtu. To mu zajistilo nejtěsnějším rozdílem zisk evropského bronzu. Velmi dobrý výsledek Dan ještě přidal se svým reprezentačním parťákem Janem Vonešem v madisonu, kde vybojovali 5. místo.

Poslední den evropského šampionátu nastoupil Matyáš Koblížek do madisonu s Milanem Kadlecem ml., který den před tím vybojoval evropský titul v bodovacím závodě. Oba dva mistři Evropy předvedli v juniorském madisonu skvělý výkon a byli odměněni bronzovou medailí.  

V madisonu také bojovala Gabriela Bártová. Její partnerkou v dresu národní reprezentace byla Barbora Němcová a česká dvojice si přijela v této prestižní disciplíně pro velmi solidní 7. místo.

Evropský šampionát tak dopadl pro českou reprezentaci skvěle a pro TUFO PARDUS Prostějov je skvělou vizitkou práce, kterou byla v přípravě odvedena. Zástupci prostějovského klubu tvořili nosnou část výpravy vytrvalců na ME a všichni prokázali velmi dobrou výkonnost.     

Věřil jsem, že jsme na mistrovství Evropy dobře připraveni, ale ve sportu je to vždy otevřené. Z dosažených výsledků mám obrovskou radost. Ve světle získaných medailí trochu zapadá solidní výkon stíhacího družstva, které po několika hubenějších letech zajelo slušný čas, i když bylo složeno pouze z prvoročáků. Trochu smůly si vybrala Gabriela Bártová, ale její předvedené výkony také rozhodně snesou velmi přísné měřítko. Na velké oslavy však moc času nebude. Již první zářijový týden nás čeká mistrovství světa juniorů v egyptské Káhiře, kde by jsme rádi navázali na výsledky z Evropy. No a potom už snad bude čas malou, nebo i větší oslavu...“ Říká s úsměvem Martin Cetkovský, trenér prostějovských cyklistů a juniorské reprezentace.