Podobně jako v předešlých etapách byl aktivní Lennard Kämna (Bora-hansgrohe), který nedlouho po startu vyprovokoval únik dne. Ocitlo se v něm 19 lidí. Nechyběl v něm l Cuadros (Caja Rural), který v druhé etapě nesl dres nejlepšího vrchaře a dnes se mu díky pobytu v úniku podařilo posunout na konečné 2. místo v této dílčí soutěži za svého týmového kolegu Jona Barrenetxeu.

Ve skupině se nacházel i Alessandro Covi, který včera přišel o žlutý dres a na 14. místě zaostával za vedoucím Poelsem o 6:44 min. K ruce měl Polance a Trentina a tři závodníky tu měla i Bora, která včera nezachytila rozhodující únik: Buchmanna, Kämnu a Wandahla. Tři lidi tu měl i Alpecin-Fenix.

Byl to Buchmann, jehož zásluhou 40 km před cílem při stoupání na předposlední VP jela na čele jen trojice: společně s Buchmannem Janssens (Alpecin) a Fortunato (Eolo). Ovšem po sjezdu po dalších 10 km už byli zase zpátky ve skupině uprchlíků. Náskok před hlavní skupinou, kterou vedli pochopitelně jezdci Bahrainu, činil v té době 2:45 min.

V cílovém stoupání patřili k nejaktivnějším opět jezdci Bora-hansgrohe, speciálně Buchmann, ve snaze odčinit včerejší zaváhání. V nepočetné skupině favoritů celkového pořadí, která se pohybovala za vedoucí skupinou, se pokusila Astana v závěrečných kilometrech zaskočit své soupeře, ale nakonec sečetli spíše ztrátu, jelikož přišli o 2. místo Lópeze, kterého o jednu sekundu přeskočil v konečné klasifikaci Cristián Rodriguez z TotalEnergies.

Etapu nakonec skutečně získala Bora-hansgrohe prostřednictvím Lennarda Kämny, který si nastoupil 3,5 km před cílem a jehož únik se pokusil neúspěšně zachytit Covi, k němuž se následně připojil Fortunato.

Wout Poels za podpory svého týmu udržel celkové prvenství, které je 21. v jeho profesionální kariéře. Mezi nimi je kromě etap ještě jeden etapový závod a to Okolo Valencie z roku 2016. Nejlepším v bodovací soutěži se stal Alessandro Covi (UAE). Nejlepším týmem se stala Astana.