Navrch má trochu Wout van Aert, který světový pohár vede a má patnácti bodový náskok před svým holandským soupeřem. Protože je bodování SP: 1. místo 40 bodů, 2. místo 30 bodů, 3. místo 25. bodů, tak by Van Aertovi stačilo při vítězství van der Poela druhé místo, ale asi nestačilo místo třetí. Při třetím místě Belgičana by se bodové skóre vyrovnalo a Mathieu by měl víc vítězství.

Lepší vzájemné skóre je na straně Van der Poela

Bodový náskok Van Aerta vznikl jeho účastí v Táboře a třetím místem v prvním světovém poháru. Potom následovaly tři závody, kde se dva nejlepší cyklokrosaři současnosti o vítězství přetahovali a dvakrát zvítězil Van der Poel a jednou Van Aert.

Bude záležet na ladění formy především ke světovému šampionátu, který se pojede už za týden. Duhový trikot určitě motivuje víc, než vítězství ve světovém poháru.

Na třetím místě celkové klasifikace je Michael Vanthourenhout se 106 body a také s teoretickou možností vítězství ve SP.

Michael Boroš bodoval jednou 23. místem a se třemi body mu patří 41. příčka ve SP.


V ženách je rozhodnuto

Lucinda Brand má 150 bodů a druhá Denise Betsema ztrácí 42 bodů, nemůže tedy svoji reprezentační kolegyni dostihnout. Třetí je další Nizozemka Ceylin del Carmen Alvarado.

V ženách žádná česká cyklokrosařska nebodovala.


Česká republika na poslední světový pohár vysílá devět reprezentantů:

V mužích Michaela Boroše a Daniela Mayera a tři cyklokrosaře kategorie U23 Šimona Vaníčka, Jakuba Římana a Roberta Hulu, kteří také nastoupí do kategorie Elite, protože mají svoji kategorii zrušenou.

V ženách jede eliťačka Pavla Havlíková a stejně jako v mužích tři cyklistky U23 Tereza Vaníčková, Tereza Švihláková a Elizabeth Ungermanová.


Česká televize v přímém přenosu závody nevysílá, až v noci ze záznamu.