O výměně sady Shimano za americký SRAM informoval web Wielerflits.nl. Podle Nizozemců nabídl SRAM kromě materiálu taky mnohem víc peněz než Shimano. Japonci nebyli ochotni nabídku vyrovnat a proto budou Wout van Aert, Jonas Vingegaard, Primož Roglič a další jezdci používat elektronické bezdrátové řazení SRAM. Shimano týmu Jumbo - Visma nedodávalo pouze sady, ale také zapletená kola a další doplňky, například tretry a brýle. A pod Shimano patří i dodavatel helem Lazer. 

Lazer je asi jediný, kdo u Jumba zůstane, protože má platnou smlouvu i na další rok. Pokud by se SRAM opravdu stal novým sponzorem, kola by nejspíš dodal Zipp, který je vlastněný SRAMem. Ale není to jisté, kola může dodat Cervélo, v současnosti jezdci Jumba kombinují zapletená kola Shimano a Reserve (Cervélo a Reserve mají stejného majitele). SRAM nyní sponzoruje dva WorldTeamy - Movistar a Trek-Segafredo. Shimano je mnohem silnější, oficiálně podporuje osm velkých týmů, dalších sedm celků používá komponenty Shimano bez přímé smlouvy. 

Shimano a Fulcrum pro UAE Emirates

Shimano nelení a podle francouzských zdrojů nahradí Jumbo konkurenčním celkem UAE Emirates. Tadej Pogačar a osttaní jezdci bohaté stáje budou i v dalších letech jezdit na Colnagu, ale už ne na Campagnolu. Dodavatelem zapletených kol by se mohl stát Fulcrum, ovšem doposud tyto spekulace nikdo nepotvrdil. Pro Campagnolo by to byla velká ztráta. Letos Italové sponzorovali týmy UAE Emirates, Cofidis a AG2R Citroen.

Look a Bianchi zpět do pelotonu?

V příští sezóně do WorldTour postoupí týmy Arkéa - Samsic a Alpecin - Deceuninck. Oba celky používají kola Canyon, takže v nejvyšší lize by mohly být hned tři sestavy s koly Canyon (Movistar je třetím týmem). Ale dost možná budou jen dva, protože v případě týmu Arkéa - Samsic se mluví o změně dodavatele kol a zpět do WorldTour chce Bianchi. Tradiční italská značka dlouho podporavala Jumbo - Visma, v roce 2021 odešla k BikeExchange - Jayco, ale Australany od letoška zlákal gigant Giant.

Kromě Bianchi by se do profi pelotonu mohl vrátit také francouzský Look. Ještě na začátku letošního roku sponzoroval ruský tým Gazprom - RusVelo, po útoku Rusů na Ukrajinu, Look smlouvu ukončil a teď hledá nového partnera. Píše o týmech Cofidis, AG2R Citroen a dokonce i Bora - Hansgrohe. 

Velké změny chystá současný tým B&B Hotels - KTM. Celek vedený Jeromem Pineauem prý sehnal bohatého sponzora (spekuluje se o Carrefouru) a chce přivést Marka Cavendishe a další posily. Novým dodavatelem kol by se mělo stát BMC, vybavené řazením a brzdami Shimano a zapletenými koly DT Swiss.