Ženská silniční cyklistika se rychle rozvíjí, Mezinárodní cyklistická unie plánuje velké změny, zavedení pravidel, které odpovídají profesionální cyklistice, například zavedení minimálních platů a podobně. Ale to přijde až později. Nyní se zaměřme na přestupy špičkových závodnic. 

Nejdůležitější novinkou je vznik týmu Trek - Segafredo. Trek se soustředí na podporu ženské cyklistiky ve všech disciplínách, silnice proto musela následovat. A nový tým bude mimořádně silný. Největší osobností týmu je bývalá mistryně světa Lizzie Deignan. Britská cyklistka se vrací k závodění po narození prvního dítěte. Kvůli těhotenství vynechala sezónu a předčasně ukončila smlouvu s Boels - Dolmans. 

Kromě Lizzie Deignan přichází další vynikající závodnice, sprinterka Lotta Lepistö, časovkářka Ellen van Dijk, klasikářky Elisa Longo Borghini, Audrey Cordon-Ragot, bikerka Jolanda Neff, veteránka Trixi Worrack a další, například talentovaná italská sprinterka a dráhařka Letizia Paternoster. 

Trek - Segafredo se okamžitě řadí k nejsilnějším týmům, ale konkurovat dlouhodobě nejlepšímu celku Boels - Dolmans nebude snadné. Sice odešla Lizzie Deignan, ovšem hlavní opory zůstaly. Mistryně světa Anna van der Breggen, bývalé šampiónky Chantal Blaak a Amalie Dideriksen a přišla jedna z nejlepších sprinterek Jolien d'Hoore z Mitchelton-Scott. 

Právě tým Mitchelton-Scott zatím nepotvrdil příliš závodnic. Jistě zůstane Annemiek van Vleuten, možná nejlepší cyklistka současnosti, mistryně světa v časovce a vítězka Giro Rosa. Nizozemka van Vleuten se nyní zotavuje ze zranění kolene, které si způsobila na světovém šampionátu. Kvůli tomu bude začátek nové sezóny složitý. Zůstává i vrchařka Amanda Spratt. 

Významnou změnou prochází tým WaowDeals. Celek Marianne Vos získal nového sponzora CCC a tím i jistotu existence na několik let dopředu. Marianne Vos zůstává největší hvězdou, ale přichází i špičková vrchařka Ashleigh Moolman z Jihoafrické republiky. 

Ashleigh Moolman opustila po několika letech tým Cervélo - Bigla. Švýcarský tým prochází velkou změnou, kromě Jihoafričanky odešla i Lotta Lepistö. Z opor zůstala jen Cecilie Uttrup Ludwig, důležitá role připadne Nikole Noskové. Bez Ashleigh Moolman bude mít nepochybně dost příležitostí jezdit na vlastní výsledek. 

Po letošní sezóně zanikl tým Wiggle High5 a závodnice si musely hledat nové zaměstnavatele. Časovkářka Lisa Brennauer a sprinterka Kirsten Wild odešly do WNT - Rotor. Elisa Longo Borghini a Audrey Cordon-Ragot přestupují do Trek - Segafredo, Japonka Eri Yonamine jde do Alé - Cipollini a Švédka Emilia Fahlin posílí FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope. Některé závodnice týmu Wiggle High5 ale zatím nové angažmá neoznámily. 

Foto Sirotti, Trek - Segafredo