Na startu se sešla skvělá konkurence v podobě 190 závodníků včetně německých, polských či rakouských týmů. „Pro nás šlo o první start v sezóně, navíc to je domácí závod, takže očekávání bylo velké. Tým se s tím nakonec popasoval velmi dobře,“ hodnotil šéftrenér Favoritu František Trkal.

Klukům chvíli trvalo, než si zase zvykli na pohyb v balíku a když odjela v půlce závodu skupina asi 25 lidí, tak zaspali a nikoho jsme tam neměli, což se prostě nesmí stát. Ale pak se podíleli na tom, aby byl únik zlikvidován a naštěstí se to podařilo,“ líčil šéftrenér.

loading...

Ve spurtu na brněnském velodromu se pak nakonec prosadil Kmínek. Petr Hampl skončil patnáctý, Štěpán Telecký, jenž startoval v dresu juniorské reprezentace, byl osmnáctý. „Štěpán předvedl výborný výkon v konfrontaci s muži, ale je na tom velmi dobře a nijak mě to nepřekvapilo,“ řekl František Trkal.

Z celkového pohledu skončil závod pro Favorit úspěšně. Pódium je skvělé a kluci vidí, že se mohou i v takové konkurenci prosadit. Navíc jsme šli do závodu oslabeni, protože jeden z tahounů Michal Procházka prodělal v březnu Covid a ještě není v optimální kondici. A David Kopelent měl zase defekt ve špatném místě těsně pod vrchařskou prémií a než se vyměnilo kolo, skupina mu odjela. Ale celkově hodnotím závod pozitivně a věřím, že to bude vzpruha k dalším startům,“ dodal František Trkal.