Nejvýraznějším letošním úspěchem kolektivu děvčat je zisk stříbrné medaile v kategorii juniorek na MČR v časovce v Mladé Boleslavi. Kvalitní přípravu pod vedením trenéra Petra Nováka přetavila ve stříbro Terezka Prošková, která je v juniorské kategorii teprve prvním rokem. Druhé místo na národním mistrovství je pro Terku odměnou za tréninkovou kázeň a pro celý realizační tým oceněním dlouhodobé mravenčí práce a individuálního přístupu k přípravě jednotlivých závodníků oddílu. Bohužel ani medailistkám se smůla nevyhýbá a  hromadný pád na začátku mistrovského silničního závodu žen a juniorek ukončil nejen naděje na zisk druhé medaile, ale díky poraněnému zápěstí také letošní silniční sezónu.

Podobný příběh s názvem „Jednou jsi dole, jednou nahoře“ zažila i kadetka Hanka Runtová. Po zisku několika medailí na závodech ČP v dráhové cyklistice a především mistrovského titulu ve sprintu dvojic následovala komplikovaná zlomenina klíční kosti. Hanka proto bohužel přišla o silniční mistrovství republiky i další letošní závody.

Mezi dospělými se v dobrém světle ukazuje především Šárka Macháčková, která sbírá úspěchy na silničních maratonech. Přestože je pro ni cyklistika koníčkem, kterému se věnuje (stejně jako další ženy Elite) až po zaměstnání, absolvuje také program silničního ČP včetně mistrovských závodů. V průběhu sezóny 2020 se Šárka stala královnou Mamut Tour (136 km) i Beskyd Tour (163 km) a přidala pěkné 11. místo z časovky na MČR, kde na vítěznou Nikolu Noskovou ztratila pouze 2 minuty. 

Zdatně Šárce sekunduje stále se zlepšující Anička Rináglová. Vítězka Beskyd Tour (121 km) nabírá závodní zkušenosti a stále častěji se objevuje i na tratích ČP. Trojici žen doplňuje Klára Zadáková, loňská amatérská mistryně ČR v časovce a 5. žena pořadí elitního časovkářského mistráku. Klára letos z důvodu pracovního vytížení trénuje a závodí o něco méně, přesto se stala krajskou mistryní a neztratila se ani na MČR, kde ve své disciplíně – časovce – obsadila 16. místo.

Nyní už SportRaces Cycling Team zvolna směřuje do sezóny 2021. Ve společné kategorii žen a juniorek bude mít oddíl početné zastoupení. Děvčatům nechybí nadšení, odhodlání, talent ani tréninková píle a je jen na nich, jak se jim tyto atributy – i díky podpoře partnerů a sponzorů, kteří týmu zachovají svou přízeň - podaří zúročit nejen na úrovni národního poháru. Držíme palce.