Kolo jako dělané pro region Oberpinzgau

Kdo ho ještě nevyzkoušel, ale láká ho, může si přímo v regionu Oberpinzgau vypůjčit gravel bike. Projeďte se po lesních a štěrkových cestách, hladkém asfaltu i lehčím terénu. Gravel spojuje to nejlepší ze světa horských a silničních kol a každý vyjížďka může být jiná. Doporučujeme například vyjížďku k jezeru Hintersee v údolí Felbertal nebo o něco náročnější trasu do oblasti Hollersbachtal.

Vzhůru do výšin panoramatickou lanovkou

Kdo si chce užít sjezdy a svižnou jízdu z kopce, musí se nejdřív dostat nahoru – pro zkušené cyklisty to není žádný problém, ale pro rekreační jezdce to občas může být nepřekonatelná překážka. Ale i na tento problém mají v regionu Oberpinzgau elegantní řešení. V kabince panoramatické lanovky se dají monumentální stoupání Kitzbühelských Alp překonat i bez potu a námahy.

Bez hranic po cyklostezce Tauernradweg

V zimě stopy pro běžkaře, v létě cyklostezka Tauernradweg. Region Pinzgau je krásný v každém ročním období. Tauernradweg vede pohádkovou krajinou Salcburska z Krimmlu do Zell am See, přes Salcburk až do německého Pasova. S horským regionem se díky stezce Tauernradweg seznámíte ze zcela nové perspektivy. Pokud vám po cestě náhodou dojdou síly nebo motivace, můžete si cestu zkrátit a zrychlit využitím regionálního vlaku Pinzgauer Lokalbahn – výhled z něj je skoro stejně krásný jako z kola.

Více na austria.info.