Deceuninck - Quick-Step patří k favoritům všech jednorázových závodů a na letošní Omloop Het Nieuwsblad bere mimořádně silnou sestavu s Julianem Alaphilippem v čele. Dalšími nominovanými jsou Zdeněk Štybar (vítěz ročníku 2019), Yves Lampaert, Davide Ballerini, Florian Sénéchal, Tim Declercq a Kasper Asgreen. Nedělní klasiku Kuurne - Brusel - Kuurne pojedou ze sobotní sestavy Lampaert, Štybar a obhájce vítězství Asgreen. K nim se přidají Stijn Steels, Bert Van Lerberghe, Alvaro Hodeg a Jannik Steimle. 

Omloop Het Nieuwsblad je z víkendových jednorázovek mnohem prestižnější a vede po staré trati Kolem Flander s průjezdy přes Muur-Kapelmuur, Bosberg a další slavné hellingy. Na flanderskou dlažbu se po pádu a zranění z Kolem Flander poprvé vrátí mistr světa Julian Alaphilippe. A patří k favoritům, ačkoliv Omloop nikdy dřív nejel. Otevírací víkend je konečně tady, jsme z toho nadšení a moc se těšíme. Julian bude mít další příležitost předvést, čeho je na dlážděných cestách schopný. Je skvělé vidět ho na startu tak prestižního závodu v duhovém dresu," říká Tom Steels, sportovní ředitel Deceuninck - Quick-Step.     

Alaphilippe má za sebou start na Kolem Provence, kde už ukázal svou formu a skončil celkově druhý za Ivanem Sosou. V loňském ročníku Kolem Flander udělal zásadní chybu, když se vlastní vinou srazil s doprovodným motocyklem a se zlomenou rukou musel vzdát. Do té chvíle byl nejaktivnější mužem závodu a zdál se být silnější než Mathieu van der Poel a Wout van Aert. Prnví a druhý muž konečného pořadí. Že to nebyl jen mylný dojem, se pokusí dokázat na Omloopu. 

Wout van Aert bude na startu chybět, trénuje na Kanárských ostrovech a účast Mathieu van der Poela stále není jistá. Nizozemský mistr musel opustit UAE Tour kvůli pozitivnímu testu na koronavirus jednoho člena týmu. Možná mu to umožní startovat na Omloopu, ale jisté to ještě není, záleží na výsledcích dalších testů. Pokud nebude závodit, je Alaphilippe největší hvězdou a favoritem Omloopu.     

Ale Deceuninck - Quick-Step se nikdy nezaměřuje jen na jediného lídra a příležitost dostanou i další závodníci. Zdeněk Štybar dokázal vyhrát úvodní klasiku roku v roce 2019 a Yves Lampaert loni skončil druhý za Jasperem Stuyvenem. Ve vynikající formě je Davide Ballerini, italský sprinter vyhrál dvě etapy Tour de la Provence a chtěl by uspět i v Belgii. Jsme zvědaví na Davide Balleriniho. Loni měl debutovat na dlážděných klasikách v našem dresu, ale kvůli té zvláštní sezóně to bylo odloženo na letošek. Štyby je bývalým vítězem Omloopu, zatímco Kasper loni předvedl mistrovský kousek na Kuurne. Také Yves byl v loňském roce na kostkách velmi silný. A Florian a Tim jsou vždy připraveni pracovat na čele pro tým," dodává Steels.