Faltýnek startoval v Polsku v barvách mix týmu Lawi junior. Čtyřetapový závod Zlote kolo ovládl v celkovém pořadí, a navíc si připsal tři druhá místa v etapách.

„Předvedl vynikající výkon. Základní kámen k celkovému prvenství položil v časovce, kde byl druhý. Ztrácel pár vteřin, po královské etapě se díky dalšímu druhému místu dostal do čela. Jsem rád, že to Honza dokázal dotáhnout do vítězného konce. Je to pro něj povzbuzení do další práce,“ uvedl trenér František Trkal.

Faltýnek.jpg

Další závodníci Dukly absolvovali Český pohár ve stíhacích disciplínách na dráze v Prostějově. A bylo to vystoupení dokonalé, protože vyhráli všechny čtyři disciplíny.

Vavro ovládl stíhačku jednotlivců před stájovými kolegy Frajbišem a Matějkem, tito tři pak byli spolu s Bradáčem také členy vítězného týmu ve stíhačce družstev. V bodovacím závodě jednotlivců brala Dukla prvních pět míst, zvítězil Vavro před Richterem a Matějkem. No a v madisonu byla nejlepší dvojice Bradáč, Richter, druzí skončili Matějek s Frajbišem a Michalovič s prostějovským Jarošem brali bronz. Kvůli nemoci nemohl startovat Icha.

„Kluci to zvládli výborně. Po Závodu míru juniorů jsme měli osmnáctidenní závodní pauzu vyplněnou tréninkem a byl jsem zvědav, jak první test dopadne. Návrat do kolotoče závodů vyšel na jedničku, líbilo se mi nasazení všech a samozřejmě i výsledky,“ hodnotil trenér Trkal.

IMG_7998.jpg