Cyklistika má dalšího závodníka, který z kategorie juniorů okamžitě přestupuje do WorldTour. Letos jím byl Remco Evenepoel, v příštím roce to čeká Quinna Simmonse (Trek - Segafredo) a také Španěla Carlose Rodrigueze. 

Osmnáctiletý cyklista je dvojnásobným juniorským mistrem Španělska v časovce, vítězem Gipuzkoa Klasika a Tour de Gironde, ale jinak jeho výsledky nenaznačují mimořádný talent, rozhodně ne v porovnání s Remcem Evenepoelem, ale ani s Quinnem Simmonsem, Marcem Brennerem a dalšími výjimečnými juniory. Ineos však nejspíš ví něco víc a radši získal Rodrigueze na dlouhodobý kontrakt. 

Závodník z Granady letos působil v juniorské sestavě Kometa, týmu Alberta Contadora. A podobně jako Contador by se i Rodriguez měl v budoucnu zaměřit na etapové závody: "Zatím si myslím, že jsem všestranný závodník. Jsem spolehlivý napříč různými disciplínami, ale mám rád kopce a těžké závody," říká Rodriguez v tiskové zprávě Ineosu.

"Být součástí týmu Ineos je neuvěřitelné. Vidíte, jak se tu daří mladým závodníkům. Jsou obklopeni nejlepšími lidmi a je to nejlepší způsob, jak se vyvíjet jako cyklista. Těším se na to, že se budu učit od nejlepších závodníků a nejlepšího personálu."

"Nemám žádné iluze, jít rovnou k profesionálům je velký krok. Trénink bude těžší a závody mnohem rychlejší. Když budu pracovat tvrdě, krok za krokem, zlepším se a zvyknu si na WorldTour. To je mým cílem do dalších let a jsem na nejlepším místě k tomu, aby se to podařilo," dodává Rodriguez, který zároveň studuje vysokou školu. 

Proč si Ineos Rodrigueze vybral na tak dlouho a co od něj očekává vysvětluje Xabier Artetxe, trenér týmu: "Carlos dosáhl dobrých výsledků ve španělských závodech a v posledních dvou až třech letech byl jedním z nejlepších, možná úplně nejlepším závodníkem ve svém věku. Měl různé možnosti a vybral si tuto, stane se jezdcem WorldTour a bude se postupně zlepšovat. Nejdůležitější je mít jasný pohled na to, kde je dnes a kam chce směřovat v budoucnu. Bude to velký krok a výzva. Musíme na něj dát pozor." 

"Začne od nuly, bude se učit a bude hledat své místo v profesionální cyklistice. Myslím, že bude velmi dobrým vrchařem. Má velký talent, je to chytrý kluk a studuje univerzitu. Je to pro něj důležitý cíl, studovat a zároveň závodit."

"Cílem je naučit se co nejvíc. Nejde o výsledky a výkony na závodech. Bude na soustředěních a závodech s některými z nejlepších cyklistů světa a bude se od nich učit. Je na nejlepší cyklistické univerzitě světa a pokud je chytrý, dokáže pojmout všechny zkušenosti," uzavírá Artetxe.