Hodně lidí chtělo jít do úniku, podařilo se to jednomu. Veškerá práce v pelotonu zůstala na jezdcích ATT Investments a ti uprchlíka včas sjeli, takže do cílového víc jak 8 km dlouhého kopce s více jak 8 % sklonem se šlo pohromadě. 

Márton Dina z ATT Investments si nastoupil daleko před cílem a nenašel konkurenci. Cílem projel sólově s dostatečným náskokem na to, aby se stal celkovým vítězem. Už desátý v pořadí načetl ztrátu přesahující jednu minutu.

Druhý Iván Moreno z týmu Global 6 jezdil tři předešlé roky ve španělském Pro týmu Kern Pharma. Třetí dojel 25letý vrchař polského HRE Mazowsze Marcin Budzinski.

Čtvrté a páté místo patřilo českým cyklistům, 22 vteřin na 4. místě ztratil Martin Voltr ze slovenského RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol a 37 vteřin na 5. místě Adam Ťoupalík z Elkov-Kasper. 

Do dvacítky se vešli ještě na 11. místě Karel Camrda, na 16. Tomáš Jakoubek (oba ATT Investments) a na 18. Daniel Vysočan (RRK Group).

"Dnes odjel jeden závodník a bylo jen otázkou času, kdy bude dojet. My jsme jako jediní tahali na špici, logicky, nikdo jiný nemusel jet. Dvacet kilometrů před cílem bylo všechno pohromadě. Pod kopcem si vystoupili kluci, kteří celý den pracovali, a vpředu zůstali ti, kteří tam být měli, tedy Márton Dina, Tomáš Jakoubek a Karel Camrda. Nejprve se jelo tempo, z kterého se odpadalo, až vpředu zůstalo šest lidí. Pak si nastoupil Márton a dopadlo to, jak to dopadlo, tedy jak jsme si přáli, to jest skvěle!" řekl k etapě sportovní ředitel ATT Investments Jaromír Friede. 

A nezapomněl pochválit celý tým: "Všichni kluci odvedli stoprocentní práci v těch fázích závodu, kde měli své úkoly. Výborná týmová práce a skvělé individuální vítězství!"

Konečná bilance je velmi lichotivá pro české týmy a české závodníky. Celkové pořadí ovládl Márton Dina před Marcinem Budzinskim a Adamem Ťoupalíkem. 4. místo obsadil Martin Voltr, 7. Tomáš Jakoubek a 11. Karel Camrda.

Kategorii U23, kde bylo klasifikováno 70 závodníků, vyhrál Martin Voltr, 4. byl Karel Camrda a 7. Daniel Vysočan.

Soutěž týmů vyhrál ATT Investments s téměř 2minutovým náskokem před HRE Mazowsze a s víc jak 4minutovým před Restaurant Suri. RRK Group byl 4. a Elkov Kasper zaujal 7. pozici z 30 týmů.

Bodovací soutěž vyhrál Adam Ťoupalík před Mártonem Dinou. Ve vrchařské obsadil 3. místo Tomáš Jakoubek za vítězným Maciejem Paterskim (Voster ATS). A ve sprinterské patří 2. místo Martinu Voltrovi.

„Když nastoupil Dina, zkusil jsem to s ním, ale nešlo to. Celkově jsem ale třetí, a navíc jsem vyhrál bodovací soutěž, takže závod za sebe hodnotím kladně,“ okomentoval stručně závod a své výsledky Adam Ťoupalík.

A co řekl celkový vítěz? "Toto je týmové vítězství! Kluci pro mě po celý závod tvrdě pracovali. I dnes kontrolovali celý závod a drželi mě na dobré pozici. V kopci jsem se cítil opravdu dobře a nastoupil jsem v místě, na kterém jsme se dohodli před etapou. Čtyři kilometry před cílem jsem tedy sólově zaútočil a nikdo nebyl schopen mě následovat. Všechno šlo podle plánu, perfektní den, perfektní týden, velké poděkování celému týmu!"

Sestava Márton Dina, Tomáš Jakoubek, Karel Camrda, Jan Kašpar, Petr Klabouch a Matěj Stránský obohatila v Polsku letošní účet ATT Investments o dalších 69 UCI bodů. Konkrétně Márton Dina získal 55 a Tomáš Jakoubek 14.