Movistar vyhrál Giro d´Italia a patří k nejlepším týmům na etapových závodech, ale základ týmu se pro příští rok nejspíš hodně změní. Reálně hrozil odchod Richarda Carapaze, Mikela Landy a Naira Quintany. Takové oslabení by bylo příliš velké a proto Eusebio Unzue, ředitel týmu Movistar, vyjednává o nové smlouvě s Richardem Carapazem. 

Carapaz sám potvrdil, že chce v Movistaru zůstat. Podle informací španělského deníku Marca dostane 1 milion eur ročně. Spekulovalo se o jeho odchodu do Ineosu, kde měl získat 1,5 milionu eur ročně, dokonce se tato informace vydávala jako téměř jistá, ale pravděpodobně nebyla pravdivá a Carapaz smlouvu s Ineosem uzavřenou nemá. 

Quintana a Landa odcházejí

Nairo Quintana a Mikel Landa ale na odchodu jsou. Quintana strávil celou profesionální kariéru v Movistaru, vyhrál zde Giro, Vueltu a obsadil pódium na Tour de France. Ale v posledních letech nemá s vedením týmu ideální vztahy a ve francouzském druhodivizním týmu Arkea - Samsic mu nabízejí podle některých spekulací 2,5 milionu eur ročně. Z Arkea - Samsic by v tom případě odešel Warren Barguil, který nenaplnil očekávání lídra.   

Spekulace o Quintanově přestupu a platu jsou možná přehnané, ale odchod Mikela Landy do Bahrain Merida je mnohem reálnější a představitelnější. Bahrain potřebuje lídra na celkové pořadí na závodech Grand Tours a těch je vždy nedostatek. Landovi končí smlouva a v Bahrainu by konečně získal pozici jedničky. Přijít by mohli také José Joaquin Rojas (Movistar) a Pello Bilbao (Astana). 

Movistar se nemusí snažit Landu a Quintanu udržet, protože už teď má vyhlédnuté posily. Jedním z lídrů na celkové pořadí by mohl být Enric Mas, který nemá v Deceuninck - Quick-Step dobrou podporu. Mas zazářil druhým místem na loňské Vueltě, kde také vyhrál etapu, ale letos se ještě v nejlepší formě nepředvedl. Pokud chce lepší smlouvu, v Deceunincku ji nejspíš nedostane, protože Patrick Lefevere musel vydat velký díl rozpočtu na kontrakt s Julianem Alaphilippem. Přestu do Movistaru by byl pro Mase logický. 

Španělský celek chce i hvězdu letošního jara a vítěze monumentu Lutych - Bastogne - Lutych Jakoba Fuglsanga. Tato překvapivá spekulace se objevila v deníku Marca. Dánský cyklista nebude v současné formě vůbec levný, ačkoliv na druhou stranu už není nejmladší, letos oslavil 34. narozeniny. Fuglsang by v Movistaru převzal roli lídra na etapové závody, ale také by mohl nahradit Alejandra Valverdeho na jednorázových závodech. Ale bude nabídka Movistaru lepší než nabídka Astany?   

Nibali a Zakarin změní zaměstnavatele

Přestup Vincenza Nibaliho z týmu Bahrain Merida do americké sestavy Trek - Segafredo je už potvrzen. Oznámil to Massimo Zanetti, ředitel společnosti Segafredo. Především on chtěl Nibaliho v týmu. Spolu s Nibalim by měl přestoupit i jeho bratr Antonio, trenér Paolo Slongo, masér Pallini a lékař Magni. Trek udrží Giulia Cicconeho, nejlepšího vrchaře Gira a jedná s Faustem Masnadou z Androni Giocattoli - Sidermec. Jiné zdroje ale tvrdí, že Masnada už se dohodl s CCC. 

Změna nejspíš čeká i na Ilnura Zakarina. Jeden z mála konkurenceschopných závodníků týmu Katusha Alpecin by měl podepsat s polskou sestavou CCC. Oranžový celek shání nové závodníky, kteří by tým posílili, ale na opravdové hvězdy nemá dostatek finančních protředků. Proto je nepravděpodobný přestup Michala Kwiatkowského a Rafala Majky.  

Foto Sirotti